Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Micro Converter 3G Modellerini Duyurdu
Blackmagic Design Yeni Micro Converter 3G Modellerini Duyurdu
04.02.2021 17:09

Blackmagic Design, kullanıcıların profesyonel SDI sistemleriyle HDMI ekipmanlarını kullanmalarına olanak sağlayan, Micro Converter 3G modellerin yeni bir grubunu duyurdu. Bu yeni modeller, Blackmagic Design tarafından geliştirilen özel donanımlara sahip ve daha önce sadece üst düzey çeviricilerde bulunan özellikleri bünyesinde bulunduruyor. Micro Converter 3G modelleri, 3D LUT’lar gibi özellikleri ve yerini aldıkları eski modellerden daha fazla video formatını kapsamına dahil ediyor.

Yeni Blackmagic Micro Converter 3G modelleri, tüketici tarzı HDMI ekipmanlar ile profesyonel SDI ekipmanlar arasında kullanıcıların bağlantı kurmasını sağlayan, inanılmaz derecede küçük, video yayın çeviricileridir. Sağlam ve küçültülmüş tasarımıyla, her yerde kullanılabilecek kadar küçüktür. 1080p60’a kadar tüm SD ve HD formatlarında çalışmak üzere kullanıcılar, profesyonel 3G-SDI bağlantılarına sahip olur. Micro Converter modelleri, güç almak üzere USB bağlantısını kullandıkları için televizyonlardan veya dizüstü bilgisayarlardan doğrudan çalıştırılabilirler. Güç kaynağına ihtiyaçları yoksa müşteriler güç kaynağı olmadan da çeviricileri satın alabilir. Mevcut global yayın özelliklerine uyan özel tasarlanmış elektroniklere sadece Blackmagic Micro Converter modelleri sahiptir ve gelecekte yeni standartlara güncellenebilirler.

Kaliteleri son derece yüksek olduğu için kullanıcılar her türlü yayın, canlı prodüksiyon ve sette kullanım için bu çeviricilere güvenebilirler. Herhangi bir bilgisayar ekranını, televizyonu veya video projektörünü renk kalibrasyonu yapılmış, yüksek kalite yayın monitörüne dönüştürmek için kullanın. Ayrıca, bilgisayarların ve tüketici tarzı video kameraların HDMI çıkışlarını, üst düzey ekipmanlarda bulunan SDI çıkışına dönüştürmek için de mükemmeldirler. Canlı prodüksiyonda üst düzey yayın kalitesinde yazılar için bilgisayarda oynatılan bir slayt gösterisi kullandığınızı düşünün. Kullanıcılar, HDMI mesafelerini uzatmak için bile SDI çeviricilerden istifade edebilir.

Diğer küçük SDI çeviricilerden farklı olarak, Blackmagic Micro Converter modelleri, inanılmaz derecede sağlam küçük bir metal kasada, en yüksek kalitede yayın teknolojisine sahiptirler. Çeviricilerin her birinde, sağlam yüksek kalite konektörlere sahip endüstri standardı 3G-SDI ve HDMI bağlantılarına bulunur. Blackmagic Micro Converter modelleri, Mac ve Windows bilgisayarlardaki çeviricinin yardımcı programı aracılığıyla ayarları değiştirmek için ve güç almak üzere bir USB bağlantısına sahiptir. USB bağlantısı çeviricilere güç sağladığı için, kullanıcılar televizyonlardan veya dizüstü bilgisayarlardan da onları çalıştırabilirler. Güç ve video durumu için LED göstergeleri bile var. Ayrıca, Blackmagic Micro Converter modelleri, uluslararası kullanım için 4 farklı adaptör içeren bir AC güç kaynağı ile satın alınabilir.

Ucuz dönüştürücülerin aksine, Blackmagic Micro Converter modelleri, en yüksek kalitede sinyal işlemeye ve derin bit derinliğinde video işleme düzenine sahiptir. Micro Converter modelleri, hassas elektroniklerle tasarlandığı için SDI titreşimi çok düşüktür. Bu da kullanıcıların çok uzun mesafelerde SDI kablolarını kullanmasına olanak sağlar. Kamera gibi ekipmanların switcher’lerden çok uzakta olabileceği canlı prodüksiyonlar için bu son derece önemlidir. Blackmagic Micro Converter modelleri; RGB veya YUV’da hem 8 hem de 10 bit video formatlarıyla ve 1080p60’a kadar tüm SD ve HD formatlarında çalışır. Hatta 1080p24, 1080p47.95 ve 1080p48 film formatlarını da desteklerler. Ayrıca kullanıcılar, tamamen gömülü ses ve zaman kodu için destek de alır.

Ayrıca, kullanıcılar ayarları değiştirebilir ve çeviricinin yazılımını, Blackmagic Design web sitesinden indirilebilen ücretsiz çevirici yardımcı yazılımıyla güncelleyebilirler. Bu yazılım, Micro Converter’lerdeki USB bağlantısıyla bağlanır ve hem Mac hem de Windows bilgisayarlarda çalışır. Kullanıcılar, çevirici ismini değiştirmek için yardımcı yazılımı kullanabilirler. Bu, hangi çeviricinin hangi iş için kullanıldığını belirlemekte yararlı olabilir. Çift yönlü çeviriciyi kullanırken, kullanıcılar kamera numarasını bile ayarlayabilir, böylelikle çevirici, bir canlı prodüksiyon switcherin’den kontrol edildiğini bilir. Ayrıca 3G-SDI video çıkışında, kullanıcılar A seviye ve B seviye arasında seçim yapabilirler.

Micro Converter SDI to HDMI 3G modeli, doğru renk görüntüleme için bir 3D LUT bile içerir. Kullanıcılar; sette gerçek zamanlı görüntüleme için özel görünümler, renk ve gamma değişiklikleri uygulayabilir. Ayrıca, LUT’ların 3G-SDI düz geçiş çıkışına uygulanabilmesi de çeviricinin bir 3D LUT işlemcisi olarak kullanılmasına imkan verir. 

Yeni Micro Converter BiDirectional SDI/HDMI 3G modeli, kamera kontrolünü de desteklediği için, kullanıcılar bir ATEM SDI switcher ile bir Blackmagic Pocket Cinema Camera kullanabilir. ATEM switcher’ler kamera kontrol komutlarını SDI üzerinden gönderir ve çevirici, kamera için bunları HDMI’ya çevirebilir. 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.