Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PANASONIC L.I.V.E. Series Yayın ve Medya Sektöründeki Sanal Yenilikleri Sergiliyor
PANASONIC L.I.V.E. Series Yayın ve Medya Sektöründeki Sanal Yenilikleri Sergiliyor
20.12.2020 17:14

Panasonic sanal stüdyolarda kendi teknolojisinin üstün yeteneklerinin üzerindeki örtüyü kaldırmak ve hızla değişen bir sektördeki canlı yapım sorunlarını çözmek için tasarladığı L.I.V.E. Series tanıtım videolarını sunuyor. Avrupa’daki dört farklı stüdyoda çözüm ortaklarıyla birlikte kaydedilen Panasonic Live Integrated Video Experience (L.I.V.E.) Series, en son yayın ve yapım teknolojilerinden ve tekniklerinden yararlanmak, kendi sanal stüdyosunu tasarlamak isteyen endüstri uzmanlarına yönelik. 

Beş bölümlük dizinin konuları uzaktan yapıma ve gereken iş akışı değişikliklerine geçişi yönetmek, internetten canlı görüntü akış içeriğinin yapım değerini zenginleştirmek ve VR (sanal gerçeklik) ile AR (arttırılmış gerçeklik) teknolojilerine adaptasyon. 

Seriyi başlatan giriş kısmının ardından gelen ilk bölüm, Londra’daki Creative Technology’nin sanal stüdyosunda hazırlandı ve Panasonic’in dizi boyunca işlenen Smart Live Production yaklaşımını anlatıyor. Smart Live Production, Panasonic’in başlıca kamera sistemleriyle, projektörleriyle ve ekranlarıyla kusursuz çalışan ve var olan diğer sistemlerin içerisine bütünleştirilebilen uçtan uca bir çözümün merkezine Panasonic’in yeni kuşak IT/IP canlı görüntü işleme platformu KAIROS’u koyuyor. 

Her video bölümün yanı sıra, o bölümün nasıl yapıldığını gösteren sahne arkası görüntüleri, ek olarak çözüm ortaklarından söyleşiler ve içerikler de var. 

Dizide keşfedilen Panasonic yenilikleri şunlar:

KAIROS

Sıkıştırmasız sinyal işleme, sınırsız görüntü katmanı ve sadece tek bir karelik gecikme sunan yeni kuşak IP/IT canlı görüntü işleme platformu.

AW-UE100 kamera

4K 50/60p (UHD 3840 x 2160) PTZ kamera, AR ve VR sistemleri oluşturmak için yüksek bant genişlikli NDI (NewTek), NDI|HX, SRT (Secure Reliable Transport)ve FreeD (kamera takip bilgileri iletim protokolü) protokollerini destekliyor

AK-UC kameralar

Başlangıç düzeyinde AK-HC3900 ve orta düzeyde AK-UC3300 kameralar.

8K ROI (Region Of Interest) kamera sistemi

Geniş bir 8K kanvasın içerisine kırparak tek bir kamera konumundan 5 farklı sanal kamera çekimi sağlamak için otomatik bir yapım aracı.

Robotik

Daha dinamik görüntüler ve ilgi çekici içerikler sağlamak için uzaktan yönetilebilen pürüzsüz ve otomatik hareketler için. 

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.