Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > JVC GY-HM250 Kameralara Canlı Görüntü Akışı Güncellemesi
JVC GY-HM250 Kameralara Canlı Görüntü Akışı Güncellemesi
20.12.2020 17:16

JVCKENWOOD USA Corporation’ın bir bölümü olan JVC Professional Video, GY-HM250 serisi 4K kameralarının canlı görüntü akış özelliklerini genişletiyor. Doğrudan kameradan internet görüntü akışı sağlayan ilk kamera üreticisi olan JVC’nin GY-HM250 serisi 4K kameralarında artık SNS görüntü akışı işlevi var. Vizördeki dikey ve kare kılavuz çizgileri, çeşitli platformlar ve aygıtlar üzerinde ideal görüntü yakalamayı garantiliyor. Şirket GY-HM250 kameraya YouTube’a doğrudan görüntü akışını da ekledi. Aygıt yazılımı güncellemesinde sadece GY-HM250 değil GY-HM170 ve GY-HM180 serisi 4KCAM’ler için de Face-Only Auto Focus (AF) yüze odaklama, Digital Image Stabilizer (DIS) görüntü sabitleme, Zoom Ease ve LED aydınlatma altında Auto Color Matrix Adjustment renk ayarı gibi ek özellikler de var. 

JVC Professional Video Başkan Yardımcısı Joe D’Amico şunları söyledi: “JVC internet akışlı görüntü yapımcılığında ön safta olmaktan gurur duyuyor ve 250 serisi içerisinde bu yetenekleri genişletmekten heyecan duyuyoruz. Bir Facebook Live Solution Partner çözüm ortağı olarak sosyal medya hizmetlerine önayak olmanın önemini biliyoruz ve bu gelen aygıt yazılımı güncellemeleri bu piyasaya desteğimizi ve vaatlerimizi daha da fazla vurguluyor.

250 serisi JVC kameralar görüntü akışlarını dikey (606x1080 ve 404x720) ve kare (1080x1080 ve 720x720) formatlarda da üretebilecekler. Bu sadece güvenli alan işaretçilerini değil, dikey ve kare çözünürlüklerle asıl görüntü akışlarını da içeriyor. Bu güncellemeyle Easy Setup özelliğinden GY-HM250 kullanıcıları YouTube Live sayfaları üzerinde gerçek zamanlı yayın yapmak için yararlanabiliyorlar. Önceden sadece Facebook Live için kullanılabilen bu özellik sayesinde kullanıcılar önceden bir dizi ayar yapmak ve yazmak zorunda kalmadan, saniyeler içerisinde görüntü akışı yapabiliyorlar. Ayrıca YouTube Live kullanıcıları görüntü akışını belli bir başlangıç zamanıyla çizelgeleyebiliyorlar. Yeni güncellemede yer alan GY-HM250SP 4KCAM için Multi-Camera Score Overlay özelliği, kullanıcılara ana kamera ile üç adede kadar replika kamera arasında skor bindirme bilgilerini çoğaltma imkânı veriyor. 

170-, 180- ve 250- serisi 4KCAMS kullanıcıları yeni Face-only Auto Focus işleviyle çekim koşullarına bağlı olarak çeşitli yüz tanıma ayarları arasında seçim yapabiliyorlar. Bunlar arasında hassasiyeti arttırma yeteneği, kadrajlama seçimi, parlaklığa tepki gösterme veya sadece yüze tepki verme var. 

Üç kameranın hepsinde 4K, HD ve yüksek hız modları için mevcut Optical Image Stabilizer optik görüntü sabitleyicinin yanı sıra, HD modu için bir de Digital Image Stabilizer (DIS) özelliği var. DIS kameramanlara görüntüyü sabitleme üzerinde daha direkt denetim sunuyor. JVC 4KCAMS kameralardaki LED sahne aydınlatması altında kullanım için Auto Color Matrix Adjustment otomatik renk matrisi ayarı, konser ve diğer canlı performans uygulamalarında popüler. 

Serideki “full auto” işlevi açıldığı zaman kameralar LED ışık altında doğal bir renk tonu üretebiliyorlar; oysa önceden bu durum tuhaf gölgelere ve şeritlenmeye neden oluyordu. Yeni Zoom Ease özelliği geçişe dereceli bir eğimle yükseliş sağlayarak, zoom operasyonunun hız değişim şokunu azaltıyor. 

Yeni aygıt yazılımı, yılbaşında JVC Professional Video web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilecek. 

JVC ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.