Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Mo-Sys 4K Sanal Stüdyo: Arttırılmış Gerçeklik Aygıtlarında Hologramlı 3D modeller Konumlandırma
Mo-Sys 4K Sanal Stüdyo: Arttırılmış Gerçeklik Aygıtlarında Hologramlı 3D modeller Konumlandırma
02.03.2021 13:05

Sanal stüdyolar ve arttırılmış gerçeklik (AR) için hassas kamera takibi teknolojileri firması Mo-Sys Engineering, yeni kuşak arttırılmış gerçeklik ekranlar için bilgisayarla üretilen holografiler alanında uzman VividQ ile işbirliği yapıyor. Bu sayede 3D holografik yansıtmalar gerçek alana kusursuz şekilde yerleştirilerek, akıllı gözlük gibi geleceğin arttırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıcıları doğal ortamdaki sanal içerikleri keşfedebilecekler.

Kendini kanıtlamış ve güçlü bir kamera takip teknolojisi olan Mo-Sys StarTracker, sanal stüdyolardan gerçek zamanlı set uzatmalarına kadar değişen uygulamalar için televizyon yapımlarında ve diğer yaratıcı ortamlarda yaygın olarak kullanılıyor. Kamera için XYZ alanında kusursuz konum ve serbest dönüş sağlıyor.

Bilgisayarda üretilen holografi için VividQ yazılımı, vücuda giyilebilen AR çözümlerinden kafa üstü ekranlara kadar çeşitli yenilikçi uygulamalarda kullanılıyor. Görüntüleme teknolojisinin kutsal kâsesi holografi, örneğin AR aygıtlarında gerçekçi nesneler ve sahneler yansıtmak için karmaşık ışık paternlerinin yüksek performanslı hesaplamalarına dayanıyor. VividQ Mo-Sys’in mükemmel konumlandırma teknolojisi sayesinde VividQ’nun ürettiği, holografik yansımalar gerçek ortamda doğru yerlerde kullanıcıya gösterilebiliyor. Düz (stereoskopik) nesneler gerçek dünyayla birbirlerine uyuşmadıkları için bu günümüzün AR aygıtlarında önemli bir ilerleme. Derinlik boyutlu holografik yansımaların sunulmasıyla, kullanıcıların gözleri sahneyi tarıyormuş gibi doğal olarak odaklanabiliyor. 

Mo-Sys ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.