Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony’den İki Yeni Crystal LED Modüler Ekran Sistemi
Sony’den İki Yeni Crystal LED Modüler Ekran Sistemi
01.03.2021 16:39

Profesyonel ekran teknolojilerinde uzun bir geçmişe sahip Sony, üstün Direct View LED (LCD panel olmadan, LED yüzeylerini piksel olarak kullanan ekran) teknolojisinde en son yeniliklerini duyurdu; yüksek kontrastlı modüler Crystal LED C serisi (ZRD-C12A/C15A) ile yüksek parlaklıklı B serisi (ZRD-B12A/B15A).

Yeni ekranların ikisi de farklı kurulum gereksinimlerini karşılamak için iki piksel aralıklı boyutlarda (P1.26mm ve P1.58mm) alınabiliyor ve kurumsal sergi salonları, lobiler, endüstriyel tasarımlar ve yapımlar gibi çeşitli uygulamalar için Sony Crystal LED serisini genişletiyor. Toplam sahip olma maliyetini düşürerek, etkileyici resim kalitesi, esneklik ve kurulumda ölçeklendirilme sağlarken, Sony’nin içerikleri tam olarak yaratıcısının istediği gibi, aslına sadık ve kusursuz gösteren dinamik görsel deneyim sağlama uzmanlığından yararlanıyor. 

Yeni ekranlarda X1 for Crystal LED adlı yüksek performanslı görüntü kalite işlemcisi var. Sony’nin öncü Crystal LED’i için geliştirilen LED kontrol teknolojisine ve Sony BRAVIA TV serisinde beğenilen sinyal işleme teknolojisine sahip. Ayrıca ekranlar hem yakından hem de uzaktan görüntünün bütünlüğünü koruyarak, çok gerçekçi büyük boyutlu görüntüler sunuyor. 

Her iki model de esnek, uzun ömürlü ve kolay kurulumlu olacak şekilde tasarlandı. Her ekranı oluşturan modüler, kesintisiz ve çıkıntısız mozaikler, bir dizi boyutu, düzeni ve çözünürlüğü oluşturmak için ölçeklendirilebiliyor. Ekranın hafifliği ve modern tasarımı sayesinde, duvara montajlı veya kavisli gibi çeşitli yapılandırmalarda kurulabiliyor.

Ekranlar büyütülmüş zengin içerikler sunarken, yüksek çözünürlüklü (“Reality Creation”), pürüzsüz, hareket bulanıklaşması olmayan görüntüler (“Motionflow”) sağlamaya devam ediyor, etkileyici renk geçişleri (“22bit Super Bit Mapping”) sağlıyor. Başlıca özellikleri arasında geniş izleme açısı, geniş renk gamı, HDR, HFR (120fps) ve 3D gibi çeşitli giriş sinyalleri var. 

Sony Professional Europe Crystal LED Ürün Müdürü Yoshi Koike şunları söyledi: “Sony 60 yılı aşkın zamandır yaratıcıların merakını canlandıran ve güçlendiren unutulmaz görüntüler ve ilgi çekici deneyimler yaratıyor. Sürekli müşterilerimize daha yakın olmaya ve sorunlarını çözmeye çalıştığımız için, bir Direct View MicroLED ekranda en çok değer verdikleri özellikleri ve avantajları uyguladık. Kurulum kolaylığı, erişilebilirlik, esneklik ve düşük toplam sahip olma maliyeti, orijinal Crystal LED ile kanıtlanan üstün resim kalitesiyle olmak üzere uzamsal etkiyi daha da genişletebilir.

Crystal LED C serisi 1,000,000:1 yüksek kontrast sağlıyor. Bu serideki koyu siyah bir kaplama, kurumsal sergi salonlarında, lobilerde, müşteri deneyim merkezlerinde, endüstriyel tasarımlarda kullanım gibi bir dizi uygulama için optimize edildi. 

Crystal LED B serisi parlak ortamlar için ideal 1,800 cd/m2 yüksek parlaklık sunarken, geniş bir renk gamıyla şaşırtıcı gerçekçilikte görüntüler sağlamaya devam ediyor. Bu serideki mat yüzeyli yansıma önleyici kaplama, sanal setlerde ve stüdyo arkasında yaratıcılar, tasarımcılar ve yapımlar için ideal. B serisi yaratıcıların gereksinimlerini yansıtmak için Sony Pictures Entertainment ile işbirliği içerisinde geliştirildi. 

Düşük güç tüketen ve önden kolayca erişilebilen yeni ekranlar, satın alımdan sonra bakım dahil toplam sahip olma maliyetini düşürüyor. Ayrıca Crystal LED ve B serilerinin hepsi fansız olduğu için sessiz çalışıyor ve 100-240V AC gerilim kaynağıyla müşterilere zengin kullanım olanakları sunuyor. 

Crystal LED C ve B serisi ekranların önümüzdeki yaz piyasaya sürülmeleri planlanıyor. Bu yeni ekranlar veya Sony’nin geniş görüntüleme çözümleri hakkında daha fazla bilgi için pro.sony adresi ziyaret edilebilir.