Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Laurel Canyon Live Sanal Prodüksiyonlarının Canlı İnternet Yayınları İçin Ultimatte ve Atem Constellation 8K Cihazlarını Kullandı
Laurel Canyon Live Sanal Prodüksiyonlarının Canlı İnternet Yayınları İçin Ultimatte ve Atem Constellation 8K Cihazlarını Kullandı
01.03.2021 16:55

Blackmagic Design, Laurel Canyon Live’nin aralarında Ultimatte 12 görüntü birleştirme işlemcileri, ATEM Constellation 8K canlı prodüksiyon switcher’ler, URSA Mini Pro 4.6K G2 dijital kameralar gibi birçok cihazın da bulunduğu Blackmagic Design ürünleriyle, internetten canlı yayın için donatılmış en son teknolojiye sahip bir mekan inşa ettiğini açıkladı. Laurel Canyon Live; sanatçılar, içerik oluşturucular, medya ve eğlence şirketleri gibi birçokları için gösterilerini ve etkinliklerini, dinamik sanal fonlar önünde internet üzerinden canlı olarak yayınladıkları bir mekan vazifesi görecektir.

Laurel Canyon Live; Kaliforniya’daki Laurel Canyon’dadır. Şirket Başkanı John Ross, hali hazırda iş akışında DaVinci Resolve Studio’yu kullanan Ross424 Inc. adlı mevcut post prodüksiyon stüdyosuna, Blackmagic Design ürünleriyle donatılmış büyük ve küçük boyutlu performans alanları ekledi. Laurel Canyon Live artık gösterileri internetten canlı yayınlayabiliyor ve aynı zamanda, gerektiğinde görüntü miksini ve post prodüksiyonu aynı merkezden idare edebiliyor. Dünyanın her yerindeki hayran kitlesi, son derece yüksek yapım kalitesindeki benzersiz sanal konserleri deneyimleyebilecek.

Daha büyük olan ana sahnenin arkasına Ross, iki adet Ultimatte 12 görüntü birleştirme işlemcisi ve Ultimatte Smart Remote 4 cihazı ile donatılmış bir yeşil perde kurdu. Unreal Engine ile beraber kullanılan Ultimatte kurulumu, canlı performanslar esnasında birleştirilmiş görüntüleri gerçek zamanlı geliştirmeleri ve düzeltmeleri için ekibe hızlı navigasyon menüleri ve keyleme kontrolleri sunuyor.

Ross şunlari ifade etti; “Sanatçılar için Unreal Engine ile olağanüstü, etkileyici grafikler oluşturacağız ve bunlara Ultimatte 12 ile hayat vereceğiz. Sanatçıları muhteşem bir manzaranın ya da önceden oluşturulmuş bir sanal sahnenin önüne yerleştirebiliriz, hangisini tercih ederlerse. Canlı internet yayını önemli olsa da üç boyutlu fon görselleri eklemek gösteriyi bambaşka bir seviyeye taşıyacaktır.

Ana sahnede; Blackmagic Camera Fiber Converter ve Blackmagic Studio Fiber Converter cihazları aracılığıyla kontrol odasına bağlı, altı adet URSA Mini Pro 4.6K G2 bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, bazıları bir ATEM Camera Control Panel tarafından kontrol edilecek olan, sekiz adet Micro Studio Camera 4K da ek görüntü açıları için alanın farklı yerlerine yerleştirilmiştir. Tüm görüntülerin miksajı, bir ATEM Constellation 8K ve ATEM 4 M/E Advanced Panel üzerinden, canlı olarak yapılacaktır.

Bir sanatçı sahnedeyken, duyguları yansıtmak ve izleyenlerin ilgisini toplayabilmek için farklı açıların yakalanması çok önemlidir. İnanılmaz dinamik aralıkları, kompakt boyutu ve uzaktan kontrol edilebilir özellikleri sebebiyle bu kameraları seçtik,” diyen Ross, şunları ekledi: “Amacımız ekip üyelerimizin sağlıklı bir mesafeyi koruyabilmeleri ve buna rağmen ekipman üzerinde tam kontrolü sağlayabilmeleridir. Sanatçıların performanslarına odaklanabilecekleri ve aynı zamanda prodüksiyonu otomatikleştirebileceğimiz, fakat gösterileri çok dinamik tutabileceğimiz bir alan sunmak istiyoruz.

ATEM Constellation 8K’yı seçmemizin diğer nedeni de sunduğu devasa güç idi ve 4K HDR zincirinin tamamı da Blackmagic Design olduğu için, tüm giriş ve çıkışlarda çok uyumlu bir entegrasyon söz konusu.

Gerektiğinde renk derecelendirme ve kurgu yapmak için işin post prodüksiyon tarafında Ross, DaVinci Resolve Studio’yu kullanıyor ve SDI olarak gelen sinyalleri HDMI’ya dönüştürmeleri için çok sayıda Teranex Mini SDI to HDMI 8K HDR gelişmiş görüntüleme çözümlerinin kurulumunu da yaptı. Ayrıca, ek formatlar için de birkaç tane Teranex AV format çevirici ilave etti. Tüm video sinyalleri, çok sayıda DeckLink 8K Pro görüntü kayıt ve oynatım kartı üzerinden Laurel Canyon Live’nin bilgisayar sistemine girip çıkıyor. Bunlar arasında, dört Unreal Engine sunucusu ve Unreal Engine’de oluşturulan görüntüler, Zoom üzerinden sanal izleyici kitlesi ve oynatılan video içeriği gibi gizli video sinyallerinin kayıtında kullanılan içe aktarma sistemleri var. Bunlar, hızlı düzenlemeler ve tüm çevrim dışı işlerde kullanılabilir ve hepsi Davinci Resolve Studio’nun içinde yapılır.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.