Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Atem Mini Extreme’yi Duyurdu
Blackmagic Design Atem Mini Extreme’yi Duyurdu
23.03.2021 16:37

Blackmagic Design, ATEM Mini canlı prodüksiyon switcher’inin çok daha büyük bir modeli olan ATEM Mini Extreme’yi duyurdu. 8 giriş, 4 adet ATEM Advanced Chroma Keyer, toplam 6 adet bağımsız DVE, 2 adet medya oynatıcı, 2 downstream keyer, 16 ekranlı çoklu görüntüleme özelliği, 2 adet USB bağlantısı ve çok sayıda HDMI aux çıkışı özellikleriyle bu yeni model, Blackmagic Design’ın en gelişmiş 1 M/E switcher’idir. Ayrıca, bu güçlü özelliklerin tamamına ek olarak, 8 girişin hepsi ve program video sinyali dahil olmak üzere toplam 9 sinyali kaydedebilen daha güçlü bir kayıt motorlu, yeni ATEM Mini Extreme ISO modeli de var. Her iki yeni model de; YouTube, Facebook, Twitter ve birçok platforma canlı internet yayını yapmak için, yayın kalitesinde bir internet yayın motoru içerir.

ATEM Mini switcher’ler; YouTube’da canlı yayınlamak için profesyonel çok kameralı yapımlar ve Skype veya Zoom ile yenilikçi iş sunumları oluşturmayı kolaylaştırıyor. Çok daha kaliteli görüntüler elde etmek için kullanıcılar, sadece ATEM Mini’yi bağlayıp 8 adede kadar yüksek kaliteli video kamera girişinin canlı görüntü miksini yapabilir. 

Ayrıca, çok sayıda video efekti de var. Tüm ATEM Mini modellerinde bir webcam gibi çalışan USB çıkışı olduğu için kullanıcılar, internet yayını yapan herhangi bir yazılımı kullanabilirken, ATEM Mini Pro ve ATEM Mini Extreme modelleri, canlı internet yayını ve USB disklere kaydetme özelliklerini ekler. 

ATEM Mini Pro ve ATEM Mini Extreme modelleri, ethernet bağlantıları üzerinden canlı internet yayını için yerleşik bir internet yayın motoruna sahiptir. Bu sayede kullanıcılar; YouTube, Facebook ve Twitch platformlarına, kare düşürmeden ve basit ayarlarla, daha iyi kalitede canlı internet yayını yapabilir. Yayın servisini seçmeniz ve yayın anahtarını girmeniz yeterli. ATEM Software Control’de internet yayını kurulumu için paletler bulunur ve internet yayınının durumu da çoklu görüntü ekranında gösterilir. 

ATEM Mini Pro ve Extreme modelleri, internet yayın verilerinin USB flaş disklere doğrudan kaydını da destekler. Bu, kullanıcılar internetten yayınladıkları aynı AAC sesli H.264 dosyalarda çok uzun kayıtlara sahip oluyorlar demektir ve böylece, YouTube veya Vimeo gibi tüm online video sitelerine doğrudan yükleme yapabiliyorlar. 

ATEM Mini Pro ISO ve Extreme ISO modelleri; tüm girişlerin temiz sinyali ve program kaydı dahil olarak çok sayıda video akışını aynı anda kaydedebildiğinden, canlı etkinliklerin kurgulanmasına olanak verirler. Kullanılan medya havuzu görüntüleri de video dosyalarıyla birlikte kaydedilir. 

ISO modelleri, bir DaVinci Resolve proje dosyası da kaydeder. Bu sayede, kullanıcılar tek bir tıklamayla canlı yapımlarını bir video kurgusu olarak açabilirler. Tüm kesme ve çözülme geçişleriyle birlikte medya havuzu grafikleri de yüklenir. Bu, kullanıcıların kurgu noktalarına ince ayarlamalar yapabilecekleri veya çekimleri tamamen değiştirebilecekleri anlamına gelir. 

HDMI girişlerin her birinde kendi özel video format çeviricisi vardır. Bunun anlamı, ATEM Mini’nin 1080p, 1080i ve 720p kaynakları, switcher’in video standardına otomatik olarak dönüştüreceğidir. HDMI çıkışları gerçek “aux” çıkışları olduğundan, her bir HDMI girişi temiz sinyal olarak çıkışa gönderilebilir. 

ATEM Mini Extreme modellerinde 4 upstream kroma keyer bulunur ve bunlar heyecan dolu sanal setlerin oluşturulmasını mümkün kılar. 4 ayrı kroma keyer ile, kamera başına bir keyer’e sahip olduğunuz için 4 adede kadar kamera için bir sanal set oluşturulabilir. Kullanıcılar, ATEM Mini Extreme’nin sunduğu 8 girişin 4’ünü kameralar için kullanabilir ve diğer 4’ünü de fon çıktıları için bir sanal set bilgisayarına bağlayabilirler. Ya da kullanıcılar, kameralarına dokunmalarına hiç gerek kalmadan medya oynatıcılarda ve medya havuzunda bulunan daha önceden işlenmiş sabit görüntü fonlarını yükleyerek, sabit kamera sanal setleri oluşturabilir.

ATEM Mini Extreme modellerindeki 2 bağımsız DVE’ye ek olarak, ayrıca dört ekstra DVE katmanı ve bir fon katmanı içeren çok katmanlı ve etkili bir SuperSource işlemcisi de var. Bunların hepsi ATEM Mini Extreme’ye ek bir giriş kaynağı olarak görünür. SuperSource DVE’lerin her biri için herhangi bir ATEM Mini Extreme video girişi kullanılabilir ve ardından hep birlikte özel bir medya havuzu fonunun üzerine katmanlanırlar. 

ATEM Streaming Bridge, herhangi bir ATEM Mini Pro veya ATEM Mini Extreme’den H.264 sinyalinin alınması sağlayan ve tekrar SDI ve HDMI video sinyaline dönüştüren bir video dönüştürücüdür. Bu, kullanıcıların yerel Ethernet ağındaki uzak konumlara veya internet üzerinden dünyanın her yerine video sinyali gönderebileceği anlamına gelir. 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.