Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Euro Media Group ile Sony HDR Canlı Spor Yayını İçin İşbirliği Yapıyor
Euro Media Group ile Sony HDR Canlı Spor Yayını İçin İşbirliği Yapıyor
23.03.2021 16:39

Canlı spor, eğlence ve etkinlik yayınları için önemli bir küresel yayın hizmetleri ve medya çözümleri sağlayıcı olan Euro Media Group (EMG) ile Sony Professional, 2020 yılı Ağustos ayından bu yana futbol dahil spor yayınları için kesintisiz HDR iş akışı sunuyorlar. 

Bu uçtan uca HDR iş akışı, temelde canlı yayın operasyonları için tasarlanan ve mevcut altyapılar içerisinde çalışan, mümkün olan en verimli şekilde yürüyen bir iş akışı kurmak için bir araya gelinen yakın işbirliğinin bir sonucu. HDR iş akışları üzerinde iki yıllık işbirliğinin sonucu olarak Canal+ UHD çözünürlük ve HDR formatta canlı futbol yayını yapabiliyor. 

Yayıncılar birkaç yıldır izleyicilere daha sarıp sarmalayan ve “gerçek” görüntüler sunabilmek için canlı HDR yayını keşfediyorlar. Ancak HD’den 4K’ya geçişten farklı olarak SDR’den HDR’ye geçmek son derece karmaşık, çünkü görüntü çekiminden yayına kadar sadece kare hızını değil, renk gamı, niceleme, çözünürlük ve dinamik aralığın etkin bir biçimde dönüştürülmeleri gerekiyor. 

Uçtan uca çalışan ve yüksek görüntü kalitesi veren canlı bir HDR iş akışı geliştirmek için Sony ile EMG birlikte çalışarak Sony SR Live iş akışı temelinde bir çözüm yarattılar. Sony HDC-3500 kameralar, HDRC-4000 HDR işlemci ve BVM-HX310 referans monitörlerini bütünleştiren kurulumda, temel olarak mevcut SDR iş akışı ve operasyon pratikleri kullanılıyor. Bu işbirliği kapsamında EMG’nin teknik personelinin bilgilerini arttırmak için Sony Pinewood Studios tesisinden uzaktan eğitim modülleriyle EMG’nin Paris bürosuna eğitim de verildi. 

Canal+ artık program akış çizelgesi içerisindeki her türlü spor etkinliğine HDR uygulayabiliyor ve HDR izleyicilerine özellikle futbol olmak üzere canlı spor yayınlayabiliyor. UEFA Budapeşte’deki UEFA Super Cup’ın ana yayınının en yüksek kalitede görüntü sağlayan yeni kuşak UHD/HDR Nova 103 tırıyla yapımı için EMG’yi görevlendirdi. Nova 103 UEFA Euro 2021 boyunca EMG’nin çalışacağı geniş UHD/HDR tır filosunun bir parçası olacak. 

EMG France Teknik Direktörü Gael Tanguy şunları söyledi: “Müşterimizin isteği tek bir operasyonla izleyicilere yeni bir HDR deneyimi yaratırken, eski SDR müşterilerine en iyi sonuçları sunmaya devam etmekti. HDR iş akışları üzerinde Sony ve Canal+ ile çalışmamız sayesinde tedarik zincirinin tek bir kısmı üzerinde yoğunlaşmak yerine stratejik olarak düşünmeyi öğrendik. Şu an kullanımdaki HDR iş akışı çözümü herkes için erişilebilir durumda ve Sony eğitimleri sayesinde teknik personelimiz tarafından bağımsız olarak çalıştırılıyor.

EMG’nin CEO’larından Francois-Charles Bideaux ekledi: “UHD filomuzun önemli bir kısmı artık HDR donanımlı ve yeni tırlarımızın hepsi daha üretimde aynı kalite standardıyla donatılıyor. Hedeflerimizi başarmada katkılarından dolayı Sony’ye teşekkür ediyoruz.

Sony Professional Europe Medya Çözümleri Başkanı Hiroshi Kajita yorum yaptı: “Sony’de biz değişen gereksinimlerini karşılayacak çözümler sağlamak için her zaman çözüm ortaklarımızı dinler ve onlarla yakın işbirliği içerisinde çalışırız. Görüntülerin inanılmaz gücünü açığa çıkarmak üzerine yoğunlaşıyor, ekranda gördüklerimizin insan gözüyle gördüklerimizin aynı olması şeklindeki o en büyük tutkumuzu gerçekleştirme yönünde ilerliyoruz. Canal+ ve EMG ile çalışarak benzersiz bir çözüm bulduk ve zaten harika sonuçlar vermekte olan bir uçtan uca HDR iş akışı kurduk.