Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AVIWEST AIR320-5G Vericiyle İspanya’da İlk 5G Canlı Basketbol Yayını
AVIWEST AIR320-5G Vericiyle İspanya’da İlk 5G Canlı Basketbol Yayını
24.03.2021 18:47

Bir Telefonica markası olan Movistar, 5G ağını ve AVIWEST AIR320-5G birleşik hücresel vericisini kullanarak 2021 Copa del Rey basketbol turnuvasının canlı yayınını gerçekleştirdi. Sekiz basketbol takımı Madrid’deki Wizink Center’da birbirleriyle mücadele etti.

Movistar’ın çalışması, basketbol turnuvasının ilk Full 5G canlı yayını oldu. 5G televizyon yayıncılığındaki yeni ve öncü bir girişim olarak, profesyonel kameraları Movistar’ın halka açık 5G ağına bağladılar. Sahadaki ekipleri Tres Cantos’taki Movistar+ stüdyolarına uzaktan çekilen kamera görüntü sinyallerini küçük boyutlu AVIWEST AIR320-5G ünitesini kullanarak gönderdi. 

Bir 5G modem ve gelişmiş görüntü kodlayıcı donanımı içeren AVIWEST AIR320-5G, kısa süre öncesine kadar kullanılmakta olandan çok daha yüksek bant genişliklerinde yayın yapmaya imkân verdi. Bu çözüm genellikle gereksinim duyulandan daha yüksek verimlilik, esneklik ve daha düşük maliyetlerle yayın kalitesinde canlı internet görüntü akışına imkân vererek, her türlü etkinlik için canlı TV yayınının uygulanabilir olduğunu gösterdi. 

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.