Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Edgeware TV Delivery Software ile Optimum Akış ve Ön Bellek
Edgeware TV Delivery Software ile Optimum Akış ve Ön Bellek
24.03.2021 19:10

Edgeware’in TV Delivery Software yazılımı kendi TV dağıtım ağlarını denetlemek isteyen TV içerik sahipleri, yayıncılar, telekom firmaları ve kablolu yayın sağlayıcılar için tasarlandı. TV yayınlarını izleyicilere daha yakında dağıtıyor, bu durumda mümkün olan en iyi izleme deneyimi için uç noktada içerikleri ön belleğe alıp buradan evlere akışını gönderiyor. İyileştirilmiş bir bellek mimarisine ve akıllı yönlendirme ilkelerine sahip TV Delivery Software, ölçeklendirilebilen ve hibrid bir CDN (içerik dağıtım ağı) sunuyor.

Neler yapıyor?

TV Delivery Software; ölçeklendirilebilen bir TV CDN çözümü sağlayan, dağıtık bir TV yayın sistemi kurmak için kullanılıyor. Dağıtılan görüntüleri ön belleğe alıp ardından akışlarını yapmak, sahadan merkeze trafiği ve üçüncü firma CDN masraflarını azaltıyor. Popüler içerikleri son izleyici noktalarına yakında depolamak, tampon bellek ve gecikmeleri de azaltıyor. TV Delivery Software oturumlarda kimlik doğrulama, trafik denetimi ve analiz log kayıtları yaratma işlevlerini görüyor. Dahası, arka uç yönetimi, ön belleğe alma ve içerik yönetimi de sağlıyor.

Özellikler ve avantajlar

  • İçerikleri izleyiciye yakın tutan, dağıtık TV yayını için optimize edilmiş dinamik uç ön bellek
  • VoD, canlı ve zaman kaydırmalı hizmetleri destekleyen hem OTT TV hem de IPTV için görüntü akış platformu
  • HLS, DASH, MSS tüm ABR formatları desteği
  • Bellek deposu gereksinimini en aza indiren, hiyerarşik ön bellekli mimarilerle içerik dağıtımı
  • Optimum TV dağıtımı için TV Director’dan güçlendirici yönlendirme ilkeleri
  • TS2HLS ve HLS2TS desteği sayesinde HLS veya TS formatında tek bir kopyanın hem IPTV hem de OTT müşterilerine oynatılmasıyla %50’ye kadar bellek deposu tasarrufu
  • Hem merkezi hem de uç kurulumlar için ideal.

Nasıl çalışır?

1. İstemci aygıtlarından gelen istekler, o özel içeriğin akışı için optimize edilmiş TV Delivery Software sunucularına yönlendirilir.

2. TV Delivery Software yazılımı üzerindeki TV Director tarafından zorunlu tutulan yönlendirme kuralları, sunucu yük düzeyine ve içeriğin kullanıma uygunluğuna bağlıdır. TV Delivery Software yazılımının kullandığı yönlendirme ilkelerine örnek olarak istemcinin konumu, sunucunun yük düzeyi, saat ve tarih verilebilir.

3. TV içeriği istenen formatta ve bit hızında istemci aygıta aktarılır.

Nasıl Kurulur?

TV Delivery Software, çeşitli kurulum senaryolarına ve müşteri tercihlerine göre birden fazla kurulum seçeneği sunuyor. Kurulumlar standart bilişim platformlarında (COTS), Edgeware 4020/4080 TV sunucularında veya bulut ortamında yapılabiliyor. TV Delivery Software yüksek trafik talepleri oluştuğunda görüntü akış kapasitesini geçici olarak arttırmak için piyasada yaygın satılan standart bilişim donanımları (COTS HW) üzerinde kolayca kurulup yapılandırılabiliyor. 

Edgeware çözümleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.