Reklamı Kapat
Anasayfa > Fuarlar > SES - IBC2017
SES - IBC2017
16.10.2017 15:20

SES Video Amsterdam’da 15-19 Eylülde gerçekleştirilen IBC 2017 fuarında üstün teknolojik gelişmelerini sergiledi. Ziyaretçiler VR içerik, Ultra HD yüksek kare hızı ve en son yüksek dinamik aralık standardı HDR10+ canlı uydu yayınlarını inceleme şansını yakaladılar.

Uydudan Canlı VR Yayını

IBC’de SES Video, Fraunhofer HHI ile birlikte Luxembourg City’den fuardaki standına 10K x 2K panoramik görüntü içeriği uydu aracılığıyla canlı aktardı. Fraunhofer HHI Omnicam-360 kameranın en son modeliyle Lüksemburg kent merkezinde çekilen canlı görüntüler, 28.2 derece Doğudan Astra 2E uydusu aracılığıyla doğrudan SES standına iletildi. Ziyaretçiler sanal gerçeklik kafa takımlarıyla sahneleri izlediler ve fuardayken Lüksemburg’un ortasını yaşadılar. Ayrıca geniş bir düz ekrandaki 360 derece panoramik görüntü üzerinde uzaktan kumandayla yakınlaştırma ve uzaklaştırma da yapılabildi.

Uydudan Ultra HD Yayını

SES’in fuardaki ikinci sunumu, LG, ATEME, France Televisions ve 4-Ever ile birlikte Astra 19.2 derece Doğu’dan 100Hz yüksek kare hızlı Ultra HD içerik yayını oldu. İçerikte hızlı aksiyon sahneleri vardı ve bugün Avrupa’da televizyon yayın standardı olan saniyede 50 kare yerine saniyede 100 karenin avantajları izlendi. Bir ön üretim HFR aygıt yazılımı kullanılarak LG OLED TV tarafından yayının sinyali alındı ve görüntülendi.

Uydudan HDR10+ Yayını

SES Video fuarda Samsung ile birlikte dünyanın ilk uydudan HDR10+ içeriğin canlı Ultra HD yayınını gerçekleştirdi. Samsung’un yüksek dinamik aralık (HDR) için yeni patentsiz açık standardı HDR10+, her ekranda mümkün olan en iyi HDR efektini sunmak için dinamik malzeme verisi kullanıyor. Sabit HDR efektli statik malzeme verisi kullanan klasik HDR’ye göre kısılma ve doygunluğu daha da azaltıyor.

www.ses.com

Önceki Makale
Zero Density
Sonraki Makale
ABonAir
En Çok Okunanlar
Dergi