Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Anton/Bauer Titon Piller ve Vinten flowtech Tripod ile Maç Günü Çekimleri
Anton/Bauer Titon Piller ve Vinten flowtech Tripod ile Maç Günü Çekimleri
25.03.2021 14:34

Jon Pijnen UEFA ve FIFA kupalarında yirmi yılı aşan bir deneyime sahip. Pijnen Anton/Bauer Titon piller ve Vinten flowtech tripodun neden kişisel donanımının bir parçası oldukları hakkında bilgi verdi.

Geçen yıllar boyunca Jon Betacam’ın ilk yıllarından günümüzün hızlı çalışılan iş akışlarına kadar yayın donanımında bir devrim yaşadı. Ama bir şey hiç değişmedi; Vinten kamera destekleri ile Anton/Bauer V-mount piller.

Vinten flowtech tripod ve Anton/Bauer Titon pille söyleşi kurulumları. 

Maç günlerinde karşılaşmalardan önce ve sonra taraftarlarla yapılan kısa doğaçlama söyleşilerde donanımı doğru yere kurmak için çok ayak işi gerekebiliyor. Jon yorum yaptı: “Tek çalışan bir kameraman olarak bir tripod, kamera, pil dolu takım çantası, ışıklar ve mikrofonlarla kendinizi dengelemeye alışmanız gerekiyor. Bu sizin temel takımınız  ve örneğin daha büyük bir lens için onunla arabaya girip çıkabilmelisiniz.

Bir Vinten flowtech100 tripod ile bir Vision 100 kafa, Jon’un temel donanım takımının vazgeçilmez parçaları. “flowtech tripod tutma yeriyle harika. Bir elimde flowtech sistemi, diğer elimde kamera, ve gereksinim duyduğum diğer her şey sırt çantamdayken, abartmıyorum kapıdan çıkar çıkmaz çekime hazırım.

Jon’un maç günlerinde çekim donanımına enerji vermek için pil tercihi, Anton/Bauer V-mount Titon serisi. 

Kameralar ile aydınlatma ve diğer yapım donanımları daha az enerji gerektirecek şekilde gelişirken, piller de daha küçük yapılarda daha fazla enerji sağlayacak yapıda geliştiler. Anton/Bauer Titon 240 1 kilogramdan biraz daha ağır ve Sony FS7 kamerayı 12 saatten uzun çalıştırıyor. Jon: “Benle bütün maç boyunca ve maç öncesi ile sonrası işlerimde çalışan bir Anton/Bauer Titon 240 biliyorum. Ben çalışırken pil sadece kameramı değil aynı zamanda monitörümü, zoom servo lensimi de çalıştırırken, aynı zamanda USB portundan telefonumu şarj ediyor. USB portlu başka marka bir pil kullanmayı denedim ama başlatmak için birkaç butona basmanız gerekiyor; Anton/Bauer kadar kolay değil. Artık fişi takar takmaz anında enerji elde ediyorum.

Jon’un bugüne dek gelen kariyerinin en parlak noktası, Fox Sports ekibinin bir parçası olarak Rusya’daki 2018 FIFA World Cup kupasının çekimine gönderilmesiydi. “Tüm turnuvayı takip etmek ve Moskova’daki Luzhniki Stadyumunda oynan finalde olmak bir düşün gerçeğe dönüşmesiydi. Rusya’da küçük bir muhabir ekibiyle baştan sona seyahat etmek harika bir deneyim oldu. Rusya’nın büyüklüğü nedeniyle maçlar arasında seyahat etmek lojistik zorluklar taşıyordu. İki günde bir Moskova’dan Kazan’a ve diğer kentlere uçuyorduk. Şehirlerarası mesafeler nedeniyle kara yoluyla seyahat edemediğimiz için, her yere uçabilmek için donanımımızı hafif yutmak zorundaydık. Ayakta canlı çekimler, uzun çekimler, söyleşiler ve maç çekimleri için donanımızı sığdıracak sadece 3 adet uçuş kutumuz vardı.

FOX için 2019 FIFA Women’s World Cup kupasında yaptığı üstün çalışması nedeniyle aldığı Sports Emmy ödülüyle Jon Pijnen.

Boyut ve ağırlık önemli bir etken olduğu için, Jon’un flowtech 100 tripod sistemi Rusya’da vazgeçilmez olduğunu kanıtladı. “Diğer 100mm tripodlardan çok daha hafif. Ama yine de üzerine esneme yapmadan ağır bir kamera konabilecek kadar sert. Bazı kişiler bu kadar sarsılmaz bacaklar için ağır bir tripod gerektiğini düşünüyorlar, ama flowtech ile bunu küçük ve hafif bir yapıda elde ediyorsunuz.

Anton/Bauer ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.