Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > SNS EVO Paylaşımlı Bellek ile DaVinci Resolve Stüdyo İş Akışı Bir Arada
SNS EVO Paylaşımlı Bellek ile DaVinci Resolve Stüdyo İş Akışı Bir Arada
25.03.2021 15:27

Medya uzmanları DaVinci Resolve’un renk düzeltme araçlarına uzun zamandır güveniyor. Resolve; Midsommar, The Walking Dead, Empire ve The Lighthouse gibi son 20 yılın en iyi filmlerinde ve televizyon programlarında kullanıldı.

DaVinci Resolve’un üstün özelliklerine EVO paylaşımlı bellek sunucusu gibi güçlü bir veri deposu eklendiğinde, en üst düzey iş akışları için çok kullanıcılı, işbirliğine dayalı kurgular optimize edilebiliyor. EVO’nun gücünü yanına alan bir iş akışıyla DaVinci Resolve yapım ekipleri projeleri setten ekrana hiç düşünemeyecekleri bir hızla yürütebilirler.

EVO paylaşımlı bellek sunucuları yapım ekiplerine verimli ve etkin bir şekilde işbirliği yapmalarına yardımcı olan, merkezi bir iş akışı çözümü sunuyor. Bunu yapmak için kullanıcılar üzerine tekrar yazmaya karşı korumalı proje paylaşımı için DaVinci Resolve PostgreSQL veritabanlarını EVO üzerinde saklayabiliyorlar. 

Veritabanını EVO paylaşımlı bellek üzerinde barındırarak tüm kurgu ekibi her kullanıcı için proje dosyalarını çoğaltmadan ve dışa aktarmadan işlerine erişebiliyor. Her kurgu uzmanı aynı proje içerisinde aynı anda ilerleme kaydederek, toplam post prodüksiyon süresini büyük ölçüde kısaltabiliyor. 

Dahası, EVO; Adobe Premiere Pro, Avid Media Composer, Final Cut Pro X ve diğerleri gibi birden fazla NLE içeren karmaşık iş akışları için ideal. Bir yazılım aracından diğerine medya taşımak kolay olup, baştan sona yaratıcı iş akışlarının itici gücü olabiliyor. 

Tüm EVO paylaşımlı bellek çözümleri özel olarak yaratıcı medya iş akışları için tasarlanmış olsa da, SNS firması renk derecelendirme ve VFX topluluğunun kendine özgü gereksinimlerine yönelik olarak güçlü EVO DPX paylaşımlı belleği tasarladı.  

ShareBrowser ve Nomad

EVO sunucunun içerisinde tamamen bütünleşik bu iki uygulama, tesisteki ve uzaktaki kullanıcıların medyayı organize etmelerine ve daha verimli şekilde birlikte çalışmalarına yardımcı oluyor. 

ShareBrowser MAM

Kullanımı kolay medya varlık yönetim yazılımı ShareBrowser, ekip tarafından görüntü, resim ve ses dosyalarının etiketlenmesi, düzenlenmesi, bulunması, yorum yapılması ve gözden geçirilmesi için kullanılabiliyor. 

Slingshot

ShareBrowser EVO’nun içerisindeki tek zaman kazandırıcı değil. EVO’ya dahil olan Slingshot API ve otomasyon yazılımı, sunucuya görevleri daha iyi sunmak ve planlamak için kolay ve etkin bir yol. 

Slingshot istediğiniz zaman çalışacak veya düzenli olarak tekrarlanacak bir komutla medyayı kopyalıyor, taşıyor, kodunu dönüştürüyor, yedekliyor ve senkronize ediyor. 

SNS Nomad

Nomad kurgu uzmanlarını hemen her yerden çalışmaya hazırlayan kaynak ve EVO kod dönüştürücü tarafından otomatik yaratılan proxy medyayı toplamak için kullanılıyor. 

VPN

VPN gerekiyorsa yaklaşık 60 dakikada sıfırdan başlanıp kurulabiliyor. Uzaktaki kullanıcıları EVO’ya bağlamanın güvenli ve kolay bir yolu olan SNS Cloud VPN eklenebiliyor.  

SNS ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.