Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İtalyan Yayıncı Mediaset Stüdyolarını Lawo IP Yayın Altyapısıyla Yeniledi
İtalyan Yayıncı Mediaset Stüdyolarını Lawo IP Yayın Altyapısıyla Yeniledi
24.02.2022 17:12

İtalya’nın en büyük özel yayıncısı Mediaset, Virgin Radio stüdyolarından üçünü yeniledi. Yeni donanım, üç adet ruby ses yayın konsolu, bir Power Core DSP miks sistemi ve tamamen IP tabanlı bir prodüksiyon ünitesinin omurgasını oluşturacak olan VisTool görselleştirme ve denetim yazılımını içeriyor. Ayrıca donanımdan bağımsız canlı yayın ve prodüksiyon çalışmalarına imkân verecek Lawo RƎLAY sanal radyo çözümleri de dahil.

Lawo’nun ruby miks konsolu, dünya çapında yayıncıların favorisi haline geldi. Power Core miks motoru %100 RAVENNA / AES67 uyumlu olup, kesintisiz yayınların sağlanmasına yardımcı olmak için ST2022-7 standardı aracılığıyla ağ bağlantısı yedekliliğine sahip. Yüksek yoğunluklu MADI ve RAVENNA arabirimlerinin her ikisi de standart olup, sekiz genişletme yuvası mic, line, AES3, Dante ve stüdyo I/O eklenmesine izin vererek, ruby’yi eski altyapıdan vazgeçmeden AoIP’ye geçmek isteyen istasyonlar için mükemmel konsol haline getiriyor.

Gelişmiş, kişisel tercihlere göre özelleştirilebilen bir dokunmatik ekran kontrol ortamı olan Lawo VisTool, modern radyo operasyonları için mükemmel bir seçim. Kapsama duyarlı ekran kontrollerini kullanan VisTool, uzmanın diğer stüdyo araçları tarafından da kullanılan aynı dokunmatik ekran ortamını kullanarak sesi miksleyip yönlendirmesini sağlar ve hatta playout sistemleri, telefon sistemleri ve kodlayıcı/çözücü (kodek) gibi stüdyo uygulamaları için kontrolleri doğrudan miks iş akışına entegre edebilir.

ARET ve Lawo, ruby konsolu ve VisTool arayüzü arasında üst düzey bütünleşme sağlamak için bu projede birlikte çalıştı. Uzman operatör yalnızca birkaç fare tıklamasıyla tüm radyo ortamını yönetebilir ve operatörler her stüdyo kontrol odasında sanal olarak çalışmak için ruby donanımını veya VisTool arabirimini kullanmayı seçebilirler.

Üç stüdyo, tüm uzmanlara verimli, hızlı ve esnek iş akışları sunan benzersiz bir kurulum olan kolay, sezgisel kullanım için önceden yapılandırılmış mantık programlama ile RAVENNA aracılığıyla kodlayıcı/çözücüler, playout ve program sinyalleri gibi kaynakları paylaşır. Stüdyolar arasında geçişler, ruby yüzeyinde veya VisTool ekranında bulunan “Enable” ve “Studio xx” olmak üzere yalnızca iki buton kullanılarak kolayca gerçekleştirilir. Lawo Power Core’un dahili matrisi, giden sinyali DMS ve dahili mantık ile analiz ettikten sonra seçilen stüdyolardan antene geçiş yapar. Daha da fazla otomasyon ve mantık entegrasyonu, uzmanlara program sessizliğini bildiren konsollarda sarı yanıp sönen fader lambaları şeklinde mevcut. Bu durumda, herhangi bir operatör stüdyoyu tekrar yayına almak için ses sinyali yolunu hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edebilir ve ayarlayabilir. Kontrol odasından canlı yayın oturumu yoksa ve sessizlik algılanırsa, Power Core bir yedek sinyale geçer.

ARET’e göre, yeni Virgin Radio stüdyoları bu yılın başlarında hizmete girdiklerinden bu yana kusursuz hizmet verdiler: “Yeni stüdyolar yayına alındığından beri, personel bize sezgisel kontrollerinin ve kusursuz performanslarının programlarının prodüksiyonlarını her zamankinden daha pürüzsüz ve kolay hale getirdiğini söyledi. Tamamen IP teknolojili altyapının avantajları açıktır; daha iyi teknoloji artı daha iyi iş akışı, daha iyi radyo demektir!

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.