Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Adam Carolla Show Tamamen Blackmagic Design İş Akışı ile Yayınlanıyor
The Adam Carolla Show Tamamen Blackmagic Design İş Akışı ile Yayınlanıyor
25.05.2023 16:51

Blackmagic Design, dünyanın en çok dinlenen podcast'ı "The Adam Carolla Show"un, tam teşekküllü bir Blackmagic Design iş akışı kullandığını duyurdu. Carolla’nın başka 3 podcast'ı ve çok sayıda stüdyo dışı canlı komedi etkinliğiyle birlikte bu podcast, haftada 15 saati aşkın malzemenin post prodüksiyonunu tamamlamak üzere Blackmagic Studio Camera 4K Pro ve Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro dijital film kameraları, çeşitli ATEM canlı prodüksiyon görüntü mikserleri ve DaVinci Resolve Studio’yu kullanıyor.

Komedyen, radyo spikeri ve podcast sunucusu Adam Carolla'nın haftanın 5 günü sunduğu komedi ve söyleşi programı “The Adam Carolla Show”, dünyanın en çok dinlenen podcast’ı rekorunu kırdı ve Carolla Digital podcast yayın kuruluşu tarafından oluşturulan bir dizi popüler podcast'tan bir tanesi. Ödül kazanan "The Dr. Drew Podcast", "Reasonable Doubt" ve "The Watercooler"in de dahil olduğu, yayın kuruluşunun diğer programları milyarlarca kez indirilmiş ve izlenmiştir.

Carolla Digital'in büyümesi, yayın kuruluşu tarafından ilk olarak birkaç yıl önce inşa edilen yapım ve post prodüksiyon stüdyolarının kapasitesini hızla geride bıraktı. Baş Yapımcı ve programın yardımcı sunucusu Chris Laxamana; canlı internet yayını, çok sayıda sunucu, uzaktan katılan konuklar ve canlı komedi etkinliklerinin dahil olduğu, haftalık yüksek kalite programlar oluşturma zorluğuyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca, sayısı giderek artan sosyal medya videolarını farklı formatlarda destekleyebilecek bir iş akışı da oluşturması gerekiyordu.

Laxamana bu konuda şunları belirtti: "Sırf podcast'lar için haftada yaklaşık 15 saat çekim yapmaktayız. Turnedeyken, genellikle bir hafta sonunda yaklaşık sekiz ila dokuz saat çekim yaparız. Blackmagic iş akışı, güvenilirlik ile üstün kalitenin birleşiminden en iyi şekilde faydalanmamızı sağladı. Blackmagic ekosistemindeki her şey birlikte o kadar iyi çalışıyor ki programlarımızın yaratıcı içeriğine daha fazla odaklanma imkanımız oluyor.

Stüdyo iş akışında, bir ATEM 2 M/E Constellation HD ve ATEM 1 M/E Advanced Panel'e bağlı dört Blackmagic Studio Camera 4K Pro bulunmaktadır. Kurgulama ve renk düzeltme için için kullanılan DaVinci Resolve Studio kurgu, derecelendirme, görsel efek (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımı, Laxamana’nın ekibinin canlı gösterilerdeki çekimlerden çabucak sosyal medya videoları oluşturabilmesini sağladı.

Laxamana şunları açıkladı: "Canlı yaptığımız kurgulara geri dönüp Resolve dahilinde daha doğru bir şekilde kurgu yapabilmemiz, duyulmamış bir şey. Bu, ezberleri bozan bir şey! Artık sosyal medya ve tanıtımlar için özel klipler oluşturabiliyoruz. Ve her şeyin merkezinde ATEM Constellation bulunuyor. Canlı görüntü miksajı ve klipler için kontrol merkezimiz olarak onu kullanmayı seviyoruz. Yapımlarımıza grafikler katmak ve bize uzaktan katılan konukları yayına almak için kullanıyoruz. Aynı zamanda, grafiklerden ses kontrollerine kadar her şey mükemmel şekilde kişiselleştirilebilir. Şimdiye kadar kullandığımız görüntü mikserlerinin en iyisi."

"The Adam Carolla Show"un doğal gelişmesi en çok ilgi çekici yanlarından biri olsa da aynı zamanda bir iş akışı yaratma açısından plan yapmayı zorlaştırmaktadır. Laxamana'nın her hareketi yakalayabilme ihtiyacını Blackmagic Studio Camera 4K Pro’lar karşılayabiliyor. Laxamana sözlerine şunları ekledi: "Çoğu program için geniş açı ve tek çekim planlar istesek de Studio Camera’larla her şeye hazırız. Programda neler olacağını bilmemiz imkansız. Adam bazen boks lapalarını çıkarıp, boksörler ve MMA dövüşçüleriyle egzersiz gösterisi yapmayı seviyor. Müzik dinletilerimiz de var. Studio Camera’lar MFT lensleri kullandığından, çok seçeneğe sahibiz.

Ayrıca, çekim kalitesi de daha yüksek. Şahsen, bu kameralardaki LCD ekranları çok seviyorum. Çok büyükler ve renkleri çok canlı. Tally lambaları da çok iyi. Pocket kamerayı ve bu kameraların ATEM görüntü mikseri ile çalışma şeklini ve kullanım kolaylığını çok seviyoruz.

UltraStudio 4K Mini, UltraStudio Monitor 3G ve UltraStudio Recorder 3G kayıt ve oynatım cihazları, DaVinci Resolve Studio'dan gelen sinyali izlemek ve uzaktan katılan konuklardan gelen canlı Zoom arama sinyallerini yönetmek için kullanılmaktadır. Smart Videohub 20x20 yönlendiriciler, SmartScope Duo 4K monitörler, HyperDeck Shuttle HD ve HyperDeck Studio HD Pro yayın kayıt cihazları ve çeşitli Mini Converter’ler ve Mikro Converter’ler de kullanılmaktadır.

Bazen 10 kişiyi bulan bir ekibin dahil olduğu uzaktaki yapımlar için Laxamana; ATEM Mini Extreme ISO, birkaç adet Pocket Cinema Camera 6K Pro ve Blackmagic Video Assist 5” 3G ve Blackmagic Video Assist 7” 12G kaydedici/monitörler kullanıyor. Çekimler, ATEM Mini Extreme ISO'da DaVinci Resolve dosyaları olarak kaydediliyor.

Laxaman şunları belirtti: “ATEM Mini Extreme ISO ile hem canlı kurguları hem de çekimleri ayrı kaydedebilmemize bayılıyorum. Bu uzaktaki gösteriler biraz daha iyi kurgulanıyor, yani bunları Resolve'ye aktardığımızda bazı geçişlere ince ayar yapma seçeneğimiz olması muhteşem. Görüntü mikserinin ve Pocket kameraların taşınabilirliği, komedi kulüplerindeki bazı dar alanlarda kurulumu kolaylaştırıyor.”

Laxamana sözlerini şöyle bitirdi: "Blackmagic Design’e geçtiğimizden beri programlarımızın prodüksiyon kalitesinin daha yüksek olduğuna dair YouTube'de ve sosyal medyada sayısız yorum aldık. Bu biraz komik, çünkü bu yeni araçları kullanmak aslında prodüksiyonu bizim için de kolaylaştırdı. Yani herkes kazançlı! Adam'a gelince, o sevincinden uçuyor. Podcast alanında tam olarak istediklerimiz bunlardı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.

ETİKETLER
En Çok Okunanlar
Dergi