Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Festival Katılımcısı Kısa Film Black Maria Blackmagic Design Ürünleri ile Çekildi ve Tamamlandı
Festival Katılımcısı Kısa Film Black Maria Blackmagic Design Ürünleri ile Çekildi ve Tamamlandı
19.06.2023 11:53

Blackmagic Design, “Black Maria” adlı kısa filmin ilk gösteriminin, Los Angeles’teki TCL Chinese Theatre’de düzenlenen 2023 Dances With Films Festivalinde yapılacağını duyurdu. Blackmagic URSA Mini Pro 12K dijital film kamerasıyla çekilen “Black Maria”nın renk derecelendirmesi, DaVinci Resolve Studio kurgu, görsel efekt (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımı ile yapıldı.

Günümüzde geçen bir gangster filmi olan “Black Maria”, şiddet düşkünü aşağılık bir haydut ve yerel bir gangsterin karısı olan Ana Morales’i konu alıyor. Kötü şöhretli Allende Kardeşler kapısını çaldığında, Ana kocası hakkındaki korkunç gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Filmin başrollerini; Michael Raymond-James (“True Blood,” “Jack Reacher”), Vanessa Vasquez (“East Los High,” “Walker”), Jason Manuel Olazabal (“Dexter,” “Bad Boys II”) ve Augusto Aguilera (“The Last Thing He Told Me,” “Too Old to Die Young”) paylaşıyor. Yazar ve yönetmen Marcus Albino, bu özgün hikayeyi, yapım evi Cloak and Cauldron’un kurucu ortağı Barbara Estelle DeJesus ile birlikte geliştirdi.

Ekip, başından itibaren alışılmış gangster filmlerinden farklı bir film yaratmayı amaçladı. Albino, şunları söyledi: “Sırf şiddet olsun diye değil, dünyanın bu küçük karanlık köşesinde bulunan birinin ahlak anlayışını korumak için bitmeyen mücadelesini yansıtan, farklı bir güç türü göstermek istedim.”

Yapımcı Brad Frizzell’in de dahil olduğu ekip, doğru görüntü yönetmenini aramaya koyuldu. Bu göreve getirilen Kyle McConaghy, hemen etkisini gösterdi. Albino, şunları ekledi: “Kyle’nin ışık ve kompozisyon anlayışı tek kelimeyle muhteşem. Bu çarpıcı kırmızı ve yeşilleri, etkileyici yakın çekimleri, takip çekimlerini ve önemli anlara odaklanabilmemizi sağlarken aynı zamanda oyuncularımıza doğru anı yakalama ve tamamen yoğunlaşma imkanı veren geniş planları Kyle dahil etti.

Frizzell için bir Blackmagic Design kamera kullanmak, bariz bir tercihti. Frizzell, şunları söyledi: “Özellikle fiyatını göz önüne alınca, bir Blackmagic kameradan aldığınız görüntünün çözünürlüğü ve kalitesi rakipsiz. Ve masraflarını kendi cebinizden ödediğiniz düşük bütçeli projelerde çalışırken, bitmiş yapımdan ödün vermeden, olabildiğince tasarruf etmek bir zorunluluktur.

Üstelik, McConaghy de Blackmagic Design kameralara aşinaydı ve URSA Mini Pro 12K’yı bu projede denemek için can atıyordu. McConaghy, şunları söyledi: “Birçok uzun metrajlı filmde Blackmagic kameralarla çekim yaptım ve renk bilimine gerçekten bayılıyorum. Çok iyi derecelendiriliyorlar, parlak alanları güzelce koruyorlar ve diğer kameralara göre, gökyüzünü çok daha iyi yakalıyorlar.

Hedef, film için klasik bir tarz yaratmaktı. Albino, bunu şöyle açıkladı: “The Godfather filminde görülen 1950’ler ve 1960’ların zarafetini, modern çağın gereksinimleri ve kurallarıyla yeniden yaratmak istedik.”

Ekip, 1970’lerin Rus LOMO küre camlı lensleri ile çekim yapmaya karar verdi ve bu da görüntüye belirgin bir his verdi. Aşırı yüksek çözünürlük ile klasik lensin birleşimi, benzersiz bir tarz oluşturdu.

Başlangıçta Albino ve McConaghy, eski filmlerdeki gibi daha klasik, durağan bir görünüm tasarlayarak kamerayı tripod üzerinde tutmayı istiyorlardı, fakat kısa zaman sonra, biraz daha farklı bir yaklaşıma yöneldiler. Albino şunları ekledi: “Seyircilerimizin her ana kapılmalarını, heyecanı hep canlı tutarak hengameli bir sona doğru ilerlemeyi istedik. İlk sahnenin ilk çekimini yaptıktan sonra, sette etrafıma baktım ve Kyle ile ben, ne yapmamız gerektiğini anlamıştık. 12K’yı tripod’dan çıkardık ve neredeyse prodüksiyonun yarısı boyunca Kyle’nin omzunda kaldı.

Albino ve Frizzell, renk derecelendirme için uzun süredir birlikte çalıştıkları, projenin özünü yakalayan Casey Merrill’i ekibe kattılar. Merrill, şunları söyledi: “Marcus beni aradı ve ekibe katıldım. Marcus ve ben; mekanlar ve ortam, kostümler, aksesuarlar ve kültürden başlayarak, hızla hikayeye dahil olacak tüm küçük detayları konuşmaya başladık. Asıl odak noktamız, güçlü bir ana erkil duruşa sahip modern bir suç ailesine ve insan kaçakçılığının yaptıkları işi nasıl karaladığına ışık tutmaktı.

Merrill’in DaVinci Resolve Studio ile tecrübesi, San Francisco’da bulunan Academy of Art University’deki on yılı aşan geçmişinden geliyor. Merrill, sözlerine şöyle devam etti: “Kullanıcı arayüzünden dolayı DaVinci Resolve ile çalışmayı seviyorum. Grafik tasarım geçmişine sahip biri olarak, tasarlanırken arayüzün kolay olması hesaba katıldığından, bu arayüzü diğer renk derecelendirme yazılımlarına tercih ederim. Arayüzde çok fazla şey olabilir ama her bölümün kendi alanı ve gerekli sekmeleri var ve göz kalabalığını ve karmaşayı azaltacak şekilde tasarlanmış.

“Black Maria”nın renk derecelendirilmesi, son görünüme ulaşana kadar defalarca kez değişti. Merrill, şunları ekledi: “Black Maria’nın sadece renk derecelendirmesi bile günler aldı. İlk derecelendirmem çok karanlık ve karamsardı. Farklı cihazda görüntülemek için biraz daha parlak olması gerektiğinin hepimiz farkındaydık; duvarların, giysilerin ve saçların dokusu, gölgelerde tümüyle kayboluyordu. Bu yüzden, siyahların ve orta tonların çoğunu geri aldım, bu sefer de renklendirme çok parlak oldu. Projeye uygun olduğunu düşündüğümüz genel havayı korurken, gölgelerdeki ayrıntıları görecek kadar aydınlık kalması arasındaki dengeyi sağlamak zordu. Neyse ki üçüncü derecelendirmede kusursuz bir orta yol bulma imkanım oldu. Bunu ekibe gönderdim ve bunda karar kıldık.

Merrill’e göre, favorisi olarak bir sahne öne çıkıyor. “En sonda, sehpanın etrafındaki bölüm; konuşmalar, gülüşmeler ve karakterler arasındaki beden dili, kendi hikayelerinde nereye geldiklerini gösteriyor. Bu anın çok iyi oturduğunu düşünüyorum. Ayrıca, en sondaki gazetede, grup olarak birlikte çalıştığımız tüm eski projelerimizin film afişlerini yerleştirdiğim güncel film gösterimlerin olduğu bir bölümü görebilirsiniz. Bu, kendi nostaljimizle dolu gizli bir mesaj. Bu, onu daha da özel kılıyor.

Albino’ya göre, Blackmagic Design iş akışını kullanmak, doğru bir karar olduğunu kanıtladı. Albino, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Günümüz piyasasında, bağımsız film yapımcılarının seçebileceği çok sayıda kamera ve post prodüksiyon yazılımı var. Bu proje hem kalite hem de içerik açısından, kendim ve tüm ekibim için muazzam bir ilerlemeydi. Kontrolüm dışında değişkenlerin hep olacağını hesaba katarsak, tempolu bir ortamda, istediğimiz estetiğe en uygun yüksek kalite görüntüleri sunmakta, Blackmagic Design’e güvenebileceğimi biliyordum. Ayrıca, dikey kurgulama entegrasyonunu günümüz sektöründe en iyi yapan yazılımın, muhtemelen DaVinci Resolve Studio olduğunun da farkındaydım. Geriye baktığımda, sonuçların kendilerini anlattıklarına inanıyorum.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.