Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Paolo Sodi “The Journey” Belgeselini Sony Kameralar ve Lensleriyle Çekti
Paolo Sodi “The Journey” Belgeselini Sony Kameralar ve Lensleriyle Çekti
02.08.2023 16:41

İtalyan film yapımcısı Paolo Sodi, daha önce çektiği hiçbir şeye benzemeyen bir belgesel projesini çekmek üzere hazırlıklara başladı. The Journey (Yolculuk) filmi, Roma'dan memleketi Lajatico - İtalya'ya seyahat etmek isteyen efsanevi İtalyan tenor Andrea Bocelli'yi konu alan bir film.

Bocelli'nin rotası onu, Roma'ya seyahat eden hacılar tarafından kullanılan eski bir patika olan Via Franciagena'ya götürecekti. Kendisinden yüzlerce yıl önce rotayı gezenler gibi, Bocelli de kariyerini ve yaşam yolculuğunu anarken, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte at sırtında 200 millik bir yolculuğa çıkacaktı.

Paolo, belgesel ilişkin şu bilgilerle anlatıma başladı: “Andrea'nın önünde elektrikli bir arabayla seyahat ettik. İşte burada, bir Sony Venice sinema kamerasını büyük bir sabitlenmiş Panolite Scorpio Arm'a monte ettik, ardından bunu araca taktık ve hazırdık ve yolculuğu izlerken Andrea'yı olabildiğince sorunsuz bir şekilde filme almamıza olanak sağladık."

Andrea Bocelli yedi yaşından beri ata binmesine rağmen, 320 km'den fazla ata binmek gerçek bir meydan okumaydı ve "The Journey"i dahil olan herkes için benzersiz bir deneyim haline getiriyordu.

Paolo, "Elektrikli bir araba kullanmamızın nedenlerinden biri, çekim için olabildiğince sessiz olmasıydı ve bu nedenle hiçbir aşamada atları üzmedik, aynı zamanda Andrea işitme duyusuna çok güvendiği için" dedi.

Paolo'nun The Journey'deki Prodüksiyon Müdürü Toyah Buse, "İnanılmaz olan, şeyleri görmemesine rağmen hissedebiliyor olmasıydı" diye hatırlıyor. "Ormanlık alanda seyahat ediyorduk ve güneş parlarken bir açıklığa geldik. Andrea, 'Burası harika bir yer... Büyük, taze ve güzel hissettiriyor' dedi. Oldukça inanılmazdı."

Proje için birincil kamera, arabaya monte edilen Sony Venice idi. "Bence piyasadaki en iyi sinema kamerası. Aslında ikinci bir Sony Venice kamera kullanmayı düşündük, ancak arabada zaten uzman bir sürücümüz, yönetmen olarak ben, bir kamera operatörü ve bir ses görevlisi olduğu için bu çok zor olurdu… yani araba doluydu. Başka bir Venice kamerasına sahip olmak başka bir ekibe ihtiyaç duyacağından, bunun yerine ikincil sinema kamerası olarak bir Sony FX9 kullandık - bunu tripoda ve bazen de omuza monte çekimler için kullandık. 6K full frame sensör ve elektronik değişken ND'ler nedeniyle FX9'u seçtim. Bir film yapımcısı olarak hayatımı kolaylaştıran özellikler!"

Paolo ayrıca bir Sony Alpha 7S III kullandı ve bu ona kamerayı görüntü kalitesinden ödün vermeden kullanabileceği konusunda güven verdi. "Filmin olabildiğince doğal olmasını istedim. Bu bir belgesel filmdi, bu yüzden Andrea'dan bir şeyi yeniden çekmek için birkaç yüz metre geri gitmesini isteyemezdim. Çekimleri hızlı bir şekilde yapmamız ve kompozisyonu ilk seferinde doğru yapmamız gerekiyordu.

Alpha 7S III, bir FE 24-105mm f/4 G OSS lensin yanı sıra kompakt boyutu, ağırlığı ve düşük ışıktaki inanılmaz performansı nedeniyle özellikle ayrıntılı çekimlerin çoğunu yapmak için kullanıldı. "24-105 mm'nin ihtiyacımız olan çekimler için fazlasıyla yeterli olduğunu gördük ve zoom aralığı bize hızlı çekim yapma esnekliği sağladı, bu da bir belgesel için önemlidir."

Filmdeki bir sahne Paolo'nun dikkatini çekti ve Sony Alpha 7S III ile çekildi. “Gün doğumu civarındaydı ya da hemen öncesiydi. Toskana'daydık, sisli bir sabahtı ve güneş doğarken Andrea atının üzerinde geldi. İnanılmaz görünüyordu.” Alpha'nın düşük ışıktaki performansı sayesinde Paolo, sisli Toskana sabahı gibi koşullarda ISO duyarlılığını ISO 2500'e çıkarmaktan korkmadı ve daha küçük olan Alpha kamerayı Cinema serisi emsallerinin yanında kullanmakta hiçbir sorun yaşamadı. Aslında, paylaşılan renk bilimi ve S-log3 Görüntü Profili, "The Journey" üzerinde çalışan renk uzmanının görüntüleri kolaylıkla eşleştirmesini sağladı. Paolo, "Kurgunun son aşamalarında renk uzmanlarıyla konuşur ve herhangi bir sorun olup olmadığını sorardım ve her seferinde çalışmanın ve her kameradan alınan görüntüleri eşleştirmenin kolay olduğunu söylerlerdi" diye sözlerini tamamladı.