Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zero Density ile Groupe Media TFO Ortak Sanal Stüdyo Sunumu
Zero Density ile Groupe Media TFO Ortak Sanal Stüdyo Sunumu
26.10.2017 14:31

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Hollywood’da gerçekleştirilen yıllık SMPTE 2017 teknik konferans ve fuarında sanal stüdyo firması Zero Density ile Kanadalı kamu medya kuruluşu Groupe Media, ortak olarak “Yüksek Üretkenlikte Yapım İçin Oyun” ve “Yayın Teknolojilerini Birleştirmek” adlı bir örnek çalışma incelemesi sundu.

Groupe Media TFO’nun Reality Virtual World Laboratory, IBC 2017 fuarında yayıncılık endüstrisinde mükemmel olarak nitelendirildi ve İçerik Yaratma dalında Yenilikçilik Ödülü ile Jüri Ödülü kazandı.

Groupe Media TFO günümüzün yayın endüstrisindeki en fotoğraf gerçekçiliğindeki sanal stüdyo çözümü Zero Density Reality’yi, Virtual World Laboratory’yi yaratmaya yardımcı olması için seçti. Virtual World Laboratory, fiziksel setlerden neredeyse ayırt edilemeyen sanal setlerin yaratılmasına imkan veren, devrimsel bir yapım ortamı. Reality’de çalışan Epic Unreal Engine 4 yazılımı, 2001 yılından bu yana oyun endüstrisinde baskın olan güçlü bir yazılımın en son sürümü. Böylece Reality bu iki endüstriyi bir araya getirerek sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik yapımları için heyecan verici yeni seçeneklerin yolunu açıyor.

Groupe Media TFO Başkan Yardımcısı ve Sorumlu Teknik Başkanı Eric Minoli ile birlikte sunuma katılan Zero Density Araştırma Geliştirme Başkanı Kuban Altan: “Endüstri uzun zamandır sanal setlerin potansiyeliyle ilgileniyordu. Bunların yaratılmaları pahalı, kurulmaları yavaş ve saklanmaları pahalı ve fazla yer kaplayıcı.

Endüstri uzun zamandır sanal setlere karşı ilgiliydi çünkü neredeyse anında kurulum, yüksek stüdyo üretkenliği ve önemli zaman ve para tasarrufu sunacak gibi görünüyorlar. Ama bu sanal stüdyo çözümleri pahalı ve öğrenilmeleri karmaşık oldukları için henüz bu potansiyel avantajlardan yararlanılamadı. Reality uygun maliyeti, kullanım kolaylığı ve kurulum hızıyla bu durumu değiştiriyor ve inanılmaz fotoğraf gerçekçiliği sunuyor.

Altan devam etti: “Zaten var olan bir oyun yazılımını yayınlanmaya hazır hale getirmek bize çok geniş bir geliştirme süresi kazandırdı. En iyi render yazılımından yaralanmamızı yayıncılık dünyası için inanılmaz kullanışlı bir dizi oyun yazılımı özelliklerine erişmemizi sağladı.

Minoli de görüşlerini açıkladı: “Zero Density Reality gerçek zamanda çok büyük bir modelde gereken HD kalitesini korumak için yeterli sinyal işleme gücünden fazlasını sunduğu için, artık canlı yayınlar veya genç izleyicilerimiz için çok hızlı kısa programlar hazırlayabiliyoruz. Tek bir günde her birinin ayarları farklı olan 40 kısa görüntü yarattık. Reality bizim yaratıcılık yeteneğimizi besliyor, üretkenliğimizi arttırıyor ve post prodüksiyon masraflarını neredeyse ortadan kaldırmamıza imkan veriyor.

Altan Unreal Engine’in kullanımının ücretsiz olma avantajını vurguladı. Dünya çapında kalabalık bir geliştiriciler grubu, çok düşük fiyatlarla internette satılan modeller geliştiriyor. Groupe Media TFO gibi bir kuruma klasik fiziksel bir set kurmak 80-100.000 Amerikan Doları tutacakken, bu topluluktan kullanıma hazır, tam geliştirilmiş sahneleri 15 dolara bile satın almak mümkün.

Sunumda Minoli ile Altan, klasik yöntemlerle elde edilemeyecek sahneler ve nesneler yaratmak gibi olanakları tartışıp sundular. Çözüm fotoğraf gerçekçiliğinde setler sunmanın yanı sıra, içerik yaratmada iş tamamlama sürelerini de kısaltıyor. Gerçek zamanda sanal stüdyo yapımları için gerçek zamanlı bir düğüm tabanlı birleştirme yazılımının kapsamını ve yeni kuşak teknolojisini de konuştular.

Daha fazla bilgi için Reality ürün sayfasını (https://www.zerodensity.tv/products/reality/) ve YouTube kanalını (https://www.youtube.com/c/zerodensitytv) ziyaret edin.