Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ZOO Digital’den ZOOdubs Bulut Tabanlı Dublaj Platformu
ZOO Digital’den ZOOdubs Bulut Tabanlı Dublaj Platformu
03.11.2017 09:51

ZOO Digital eğlence endüstrisinin ilk bulut tabanlı dublaj platformunu sunuyor. ZOO’nun kendi dublaj hizmetini güçlendiren ZOOdubs, TV ve film içerik sahipleri için süreç yönetimini radikal olarak geliştirmek hedefiyle geliştirildi.

Ses dublajı eğlence içeriklerine küresel erişim kazandırmak ve belli bölgelerdeki tüketici beklentilerini karşılamak için gerekli. Fakat bugüne kadar dublaj süreçleri hataya açık, içerik sahiplerine çok az iş akışı görünürlüğü sunan, sınırlı ses sunucusu havuzuyla kısıtlı sistemlerdi.

Kayıt oturumları sırasında kesilen ses hatları sıklıkla gecikmelere ve ek maliyetlere neden oluyor. İçeriklerde tekrar tekrar aynı ses sanatçılarını duymak müşteriler için sıkıcı bir durum.

İlk olarak ZOOdubs senaryo yerelleştirmeden oyunculara uyarlamaya, kayıt ve okumaya kadar çevrim içi bir dublaj stüdyosu olarak davranıp tüm dublaj sürecini kapsıyor ve destekliyor. İlk olarak bulut teknolojili yazılım platformu denetimi merkezileştiriyor, hataları azaltıyor, uçtan uca dublaj iş akışının yönetimini kolaylaştırıyor.

İçerik sahipleri artık seslendirme sürecini daha önce hiç olmadığı kadar iyi görebiliyorlar; sürecin adımlarında ilerledikçe dünyanın her yerinden istedikleri zaman projeleri takip edebiliyor, malzemeleri gözden geçirip onaylayabiliyor, canlı seslendirme oturumlarına katılabiliyorlar.

ZOOdubs ses sanatçıları ses sınavı denemelerini bulut ortamına canlı olarak kaydedebiliyor, seslendirmeci seçme (casting) yönetmenleri hareket halindeyken bir mobil aygıt kullanarak arama, gözden geçirme ve seçme yapabiliyorlar. Seslendirme oturumlarının canlı görüntü yönetimi ortak gerçek zamanlı senaryo gözden geçirmelerinin tamamı ZOOdubs içerisinde gerçekleştiriliyor. Ses sanatçıları ve seslendirme yönetmenleri istedikler yerden, istedikleri zaman birlikte çalışabiliyorlar.

Katı bulut tabanlı güvenlik protokolleri, tüm görüntü, ses ve seslendirme referans malzemelerinin güvenle saklanmalarını ve buluttaki yetkili kişiler tarafından rahatça erişilebilir olmalarını garantiliyor.

ZOOdubs sayesinde seslendirme süreci artık bir kara delik değil, her adımı izlenebilen uçtan uca bir iş akışı. ZOOdubs seslendirme hizmetleri için ileriye dönük dev bir adım.

En Çok Okunanlar
Dergi