Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TV Tokyo’nun Yeni Dizisi Izakaya Fuji Blackmagic Design URSA Mini 4.6K, Resolve 14 ve Resolve Mini Panel Kullanıyor
TV Tokyo’nun Yeni Dizisi Izakaya Fuji Blackmagic Design URSA Mini 4.6K, Resolve 14 ve Resolve Mini Panel Kullanıyor
17.07.2017 10:16

Blackmagic Design, TV Tokyo’nun bu Temmuz’un 8’inde yayınlamaya başladığı, yeni drama dizisi “Izakaya Fuji”nin birinci ve ikinci kamera olarak iki Blackmagic URSA Mini 4.6K’nın yanı sıra, Blackmagic’in Video Assist‘i ve Video Assist 4K ve SmartView 4K‘yı kullanılarak çekildiğini duyurdu. Dizinin setteki ve son derecelendirmesi, DaVinci Resolve Studio 14 ve DaVinci Resolve Mini Panel kullanılarak yapıldı.

Bu drama dizisi, Japon usulü meze restorantı Izakaya Fuji’yi işleten ve 2014’de vefat eden “Oyaji” ismindeki bir adamın hayatını anlatan bir romandan esinlenmiştir. Nao Omori de dahil olmak üzere, bir çok tanınmış aktör, “Fuji”nin müdavim müşterileri olarak kendilerini oynarken, Kento Nagayama, Eiichi Nishio isminde genç bir aktörü canlandırıyor Her bölüm için yapımcılar, Ryoko Shinohara ve Ren Osugi gibi ünlü aktörlere, müdavim müşteri olarak rol veriyorlar. Hikaye, “Oyaji”nin hikayesini duyan Eiich’i, tanıştığı ünlü müşteriler vasıtasıyla aktör olma rüyasını gerçekleştirmeye çalışan biri olarak gösterir.

Dizi TV Tokyo’da yayınlanmadan bir hafta önce Amazon Prime Video’da mevcuttu. “Amazon Prime Video için masterı, Ultra HD 4K olarak vermemiz gerekiyordu bu yüzden 4K çözünürlükten daha büyük çekim yapabilecek bir şeye ihtiyacımız vardı. Piyasadaki bu kategorideki kameraların çoğu, kameranın kendisine RAW çekim yapamazlar ve bu yüzden genellikle bir kaydedici gereklidir. Resim kalitesi iyi olan ve kolay kullanılan bir kamera arıyorduk ve bunlardan iki tane kullanmak istiyorduk. Sınırlı olan bütçemizle, URSA Mini 4.6K, ihtiyaçlarımızı karşılayacak tek seçenekti,” dedi görüntü yönetmeni Takahiro Imai.

Prodüksiyon için her bir URSA Mini 4.6K, URSA Mini Viewfinder’lar ve omuz aparatlarının yanı sıra, birinci kamerayı harici monitör olarak kullanmak için Video Assist ile donatıldı. SmartView 4K birinci kameranın çıkışını denetlemek için, Video Assist 4K ikinci kameranın çıkışını denetlemek için kullanılmıştı.

“Setin görünüşünü, gerçek “Fuji”nin iç dekoruna benzetmiştik. O kadar küçük ki, yaklaşık 10 kişiyi ancak sığdırabilirsiniz. Bu küçük yere götürebildiğiniz için URSA Mini çok kullanışlıydı. Bir iki çekimi de gimbal ile yaptık. Kamera kompakt olduğu ve gimbala montajı kolay olduğu için, gimbal çekimleri için başka küçük kamera getirmemize gerek kalmadı,” diye ifade etti Imai.

Test çekimlerinde, bu dizi için özel bir LUT yapılmıştı ve çekimler sırasında bu kullanılmıştı. “Bu projede bir DIT olmadığı için, çekim ekibinin sette kullanabilmesi için, test çekimlerinde bir LUT hazırladım. Derecelendirme için DaVinci Resolve’u kullanacağımızı biliyorduk, bu yüzden, projenin görünümünü de DaVinci Resolve’u ve sette kamera filtrelerini kullanarak yapmak faydalı olacaktı, böylece görüntü yönetmeni ve renk uzmanı, görüntünün nasıl olacağı konusunda aynı hedefi paylaşabileceklerdi. URSA Mini’ye LUT’u doğrudan uygulayabilmemiz büyük bir avantajdı,” diye belirtti Interceptor dizisinin data yöneticisi/online editör/renk uzmanı Genta Tamaki.

LUT’u uygulayarak kamera çıkışını monitöre gönderdiğinizde, görüntüyü en son haline yakın bir şekilde görebiliyorsunuz. Diğer monitörler görüntüyü LUT ile görüntülerken Viewfinder’daki LUT’u etkinsizleştirebiliyorum, böylece büyük esneklik sağlıyor. Derecelendirmenin en son haline çok yakın olan görünümü kontrol edebildiğinden, ışıklandırma ekibinin ışıklandırmayı ayarlaması çok daha kolaydı.

“ISO tabanının 800’e ayarlı olmasıyla, çok temiz görüntüler çekme imkanına sahiptim. Studio çekimi olmasına rağmen, ışık kaynaklarının çoğu, film çekim ışıklarından ziyade sette kullanılan normal ışıklardandı. Böylelikle ISO800 ile temiz görüntüler yakalayabilmek çekimimize büyük destek sağladı. Kameraları bir ay boyunca tamamen kullandık ve hiçbir sorun yaşamadık. $6000’lık bir kamera ile ne yapılabildiği inanılmazdı”, diye belirtti Imai.

“Tokyo merkezli Interceptor’de, derecelendirme için DaVinci Resolve 14 ile DaVinci Mini Panel kullanıldı. “Amazon Prime’a Ultra HD ProRes masterı teslim etmemiz gerekiyordu, bu yüzden Resolve 14’ün performans hızı büyük fayda sağladı. Ultra HD 30P timeline’daki pürüzsüz oynatım önceki sürümüne kıyaslanamaz bile. İki Mac ve bir Linux makine ile bir ortak çalışma sistemi oluşturdum. Asistanım bir Mac kullandı ve daha güçlü olduğundan ben genel olarak bir Linux kullandım. Bir diğer Mac’te ProRes dosyalarının render işlemi için veya benim yalnızca Mac yazılımı kullanabilmem için kullanıldı. Yeni bir bölüm üzerine çalışırken render işlemini bir makineye bırakabilme imkanı çok etkili oldu”.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.