Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Edius 9 Çıktı
Edius 9 Çıktı
14.11.2017 14:40

Edius 9 yazılımı bir çok yeni özellikle beraber piyasaya sürüldü. Üstelik Edius 8 ile aynı fiyata. 1 Eylül 2017 tarihinden sonra Edius 8 yazılımı alanlar upgrade olarak ücretsiz geçiş yapabilecek. Ayrıca Edius 7’den Edius 9’a geçiş için ise bir kampanya var. Bu geçişe “jumpgrade” deniyor. Kampanya’nın son tarihi ise 30 Kasım. Yani çok sınırlı gün var.

Grass Valley, IBC 2017 fuarında Edius 9 ve Stratus 6.0'ı ilk kez gösterdi. Kısaca GV olarak adlandırılan firma cloud (bulut) tabanlı kurulumlara, gelişmiş HDR desteğine ve haber merkezleri için sosyal medya yönetim özelliklerine yönelik yeni özellikler getireceğini söyledi. 

Grass Valley büyük kurulumlar için satılan Edius 9 "cloud'a hazır" floating lisans paketleri olarak adlandırılan ve Edius yazılımını satın alınan maksimum lisans sayısına kadar istenen bilgisayarda açabilmelerine izin vereceklerini belirtti. Grass Valley, bu şartların Edius 9'un büyük cloud platformlarında sanal ortamda çalıştırılmasına izin verecek şekilde tasarlandığını söyledi.

Aynı projede HDR (High Dynamic Range) ve SDR (Standard Dynamic Range) materyalini düzenleme ve sonuçları yayın veya çevrimiçi dağıtım için her iki renk alanında da ayarlama yeteneği de dahil olmak üzere HDR özellikleri Edius'un bir sonraki sürümünde yer alıyor.

Üretim ve içerik yönetim sistemi GV Stratus 6.0, yeni bir web yapısına sahip oluyor ve Stratus'u sanallaştırılmış bir ortamda kullanmayı kolaylaştıran bir Giriş/Çıkış cihazı için destek sağlıyor. Grass Valley, yeni sosyal medya yönetimi araçlarının kullanıcıların Facebook, YouTube ve Twitter da dahil olmak üzere platformlarda hikayeleri yayınlama, izleme ve silmelerinin yanı sıra, popüler hikayelerini gerçek zamanlı olarak tek bir masaüstü penceresinde takip etmelerine yardımcı olacak.

Yeni Stratus ayrıca, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği üretimlerle birleştiren yeni bir sosyal medya (uploader) yükleyici ile Grass Valley'in XRE kod dönüştürücüsünü destekleyecek.

Sanallaştırılmış ortamlara tekrar bir göz atınca Grasss Valley, Stratus'un bağlan kullan depolama alanını kullanabildiğini ve IT tabanlı bir kurulum ürünü olarak işlev görebileceğini vurguladı.

Edius ve Stratus hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 291 22 30 numaralı telefondan Akratek’i arayabilirsiniz.