Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Athensa Click2Social SaaS Platformunu Kullanan İlk Marka Olan Teknosa Satışlarını %40 Artırdı
Athensa Click2Social SaaS Platformunu Kullanan İlk Marka Olan Teknosa Satışlarını %40 Artırdı
21.11.2017 10:02

Eylül ayında IBC’de dünyaya tanıtımı yapılan, Athensa ve Click2Social’in işbirliği ile geliştirilen SaaS platformu sayesinde, Teknosa, Ciner Grubu’na bağlı televizyon kanallarında, karasal yayında gerçek zamanlı dijital alt bant reklam kampanyası yapan ilk marka oldu.

Platform, web sitelerinden çekilen dataların, Athensa Titlebox 7 CG altyapısıyla anlık olarak karasal yayının her hangi bir saniyesinde, alt bant ya da spot reklam olarak gösterilebilmesini sağlıyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız, Mediacom Dijital Direktörü Levent Kasapoğlu; “Click2Social ekibi Teknosa için kendileriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz DCO projesi dahilinde bize hem geliştirdikleri yenilikçi altyapı ile, hem de kampanya süresince teknik konulardaki çözümcü yaklaşımları ile çok yardımcı oldu. 

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz TV-DCO projesinde önemli satış artışları elde ettik ve Türkiye’de ilk kez dijital bazlı kreatiflerden oluşan bir kampanyayı program izleyici verileri, site trafikleri, anlık indirimler, satış performans adetleri gibi bir çok farklı açıdan anlık olarak optimize etmeyi başardık.

Kampanya sonucunda tüm ürün gruplarında standart offline reklamların üzerinde performans elde etmeyi başarırken bazı ürün kategorilerinde %40’lara varan satış artışı sağladık. 

Click2Social’a geliştirdikleri yenilikçi platform ve çalışma süremiz boyunca bize gösterdikleri çözümcü yaklaşım için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kampanyanın yayınlandığı Bloomberg, HaberTürk ve Show TV kanallarının sahibi Ciner Medya Grubu’nun 360 Projeler ve İnovasyon Koordinatörü Ferhat Er; “Ciner Medya Grubu, Click2Social ve Mediacom olarak öncelikle dünyada bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ciner Medya Grubu bünyesinde yer alan tüm mecraların reklam inovasyonuna olan inancı ve azmi sayesinde gerçekleştirdiğimiz Teknosa DCO Bant çalışmasının sonuçları da bizi oldukça etkiledi. Click2Social’ın hayatımıza kazandırdığı bu yeniliğin en önemli aşaması olan uygulama aşamasında mecranın tüm ayaklarının bu işe dahil olması ve anlık refleksleri bizi diğer rakiplerimizden farklılaştırdı ve Türkiye’de bu alanda tek mecra olarak konumlandırdı. Öncelikle markaya bu kullanıma olan inancı için daha sonrada tüm iş ortaklarına teşekkür ederiz.” dedi.

Projenin hayata geçmesinden ve bir ilki başarmaktan büyük gurur duyduklarını belirten, Click2Social kurucu ortağı Haluk Yalınkaya, “Hayalimizi gerçeğe dönüştürmekte bize destek olan Teknosa, Mediacom ve Ciner Medya  Grubu’na çok teşekkür ederiz. Tüm dünyada Karasal yayını dijitalleştirmek hedefiyle çıktığımız  yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Click2Social SaaS platformunun, karasal yayın platformlarında kullanılması için gerekli teknoloji altyapısı ve teknik destek hizmeti sağlayan Athensa Techlab Türkiye’nin Genel Müdürü Ömer Sever, “Dünyada bir ilk olan bu projenin dünya genelindeki yayın platformlarında kullanımını yaygınlaştırmak öncelikli hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda Click2Social ile olan işbirliğimiz artarak devam edecek. İnovasyonu ilke edinmiş bir şirket olarak bu projenin başarılı sonuçlar alması, karasal yayın platformlarının dijital dünya ile rekabet edebilme kapasitesi kazanması açısından çok önemli ve sevindirici” dedi.

Athensa ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0850 532 75 69 numaralı telefondan Athensa Techlab Türkiye’yi arayabilirsiniz.