Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AJA Ki Pro ULTRA Plus 4K/2K/HD Kaydedici ve Oynatıcı Piyasada
AJA Ki Pro ULTRA Plus 4K/2K/HD Kaydedici ve Oynatıcı Piyasada
17.07.2017 10:47

NAB 2017 fuarında tanıtılan Ki Pro ULTRA Plus artık piyasada. Portatif, çok kanallı HD kaydedici ve 4K/UltraHD/2K/HD kaydedici ve oynatıcı, 1080 50/60p formata kadar 1, 2, 3, 4 kanallı HD kayıt, ve 4K/UltraHD iş akışları için Full HDMI 2.0 sağlıyor. Portatif 2RU yarım raf boyutlu Ki Pro ULTRA Plus, 3G-SDI, HDMI 2.0 ve fiber gibi bir dizi bağlantı seçeneği ve giriş/çıkış esnekliği sunuyor.

Çok kanallı Apple ProRes kaydedici Ki Pro ULTRA Plus, aynı anda 4 adede kadar kanallı HD kayıt, tek kanal modunda bir 4K/UltraHD/2K/HD Apple ProRes kayıt veya AvidDNxHD MXF kaydedici ve oynatıcı sunuyor. Ki Pro ULTRA Plus en son teknoloji bağlantıları ve 4K 60p dahil geniş tarama örüntülü (raster) yüksek kare hızlı iş akışlarını destekliyor.

Kabin rafında 2RU yükseklik ve yarım raf kaplayan, hem sabit hem portatif kullanıma yönelik tasarlanan Ki Pro ULTRA Plus, stüdyolarda, dış yayın tırlarında, sette ve dijital reklam uygulamalarında kullanıma uygun. Günümüzün HD projelerinin tamamını destekleyen Ki Pro ULTRA Plus, 4K ve UltraHD yetenekli kayıt ürünlerine olan yoğun talebi karşılamak için tasarlandı.

Apple ProRes verimliliğiyle denetimli geniş tarama örüntülü iş akışları sunan Ki Pro ULTRA Plus, AJA’nın güvenilir Pak Media doğrudan kaydedilen çok çeşitli görüntü formatlarını ve kare hızlarını destekleyerek, bugün GB başına en düşük maliyeti sunuyor.

Apple ProRes HQ olarak yeni kuşak 4K/UltraHD 50/60p kayıt, sürücüden sürücüye konum değiştirme yetenekli AJA Pak1000 SSD medya sayesinde gerçekleştiriliyor. Böylece en yoğun projeler için uzun kayıt süreleri elde ediliyor.

Pürüzsüz yavaş hareketli oynatım, RS-422 seri bağlantı, aygıtın üzerindeki sade ve sezgisel menü sitemi veya Ki Pro ULTRA Plus web arayüzü denetimi ile kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Menüleri ve görselleri güzel bir şekilde sunan yüksek çözünürlüklü LCD ekran, her ortamda ayrıntılı oynatım ve izleme sağlıyor.

Yeni kuşak 4K/UltraHD 50/60p kayıt ve oynatım, Ki Pro ULTRA Plus ile AJA Pak1000 SSD kayıt ortamı kullanılarak Apple ProResHQ’ye kadar tüm formatlarda yapılabiliyor. Ki Pro ULTRA Plus yayın için UltraHD, dijital sinema için 4096 x 2160p gerçek 4K’yı desteklemekle kalmayıp, ProRes 4444 ile eşleşen derinliğini de sunuyor.

Ki Pro ULTRA Plus Multi-Channel modunda her kanal için bağımsız profil desteğine imkan veriyor, örneğin verimli bir kurgu çalışması için yüksek kaliteli görüntü tamamlama için yüksek çözünürlüklü Apple ProRes HQ seçilip, Proxy Apple ProRes kaydı için ikinci bir giriş seçilebiliyor.

Güvenilir bellek ortamı

Çok kanallı HD kayıt için gereken Pak1000, Ki Pro ULTRA Plus için mükemmel bir tamamlayıcı olarak ProRes HQ kalitesinde 60p hızda 4K kayıt için 1TB hızlı SSD medya sunuyor. Daha düşük kare hızlı projeler için Pak512 ve Pak 256 medya var.

Opsiyonel Pak Dock’un USB 3.0 ve Thunderbolt bağlantıları sayesinde istenen iş istasyonuna hızlı veri aktarımları yapılabiliyor.

Bant tabanlı cihazlarla çalışmaya alışkın olan herkes Ki Pro ULTRA Plus2a da hemen alışabiliyor. Klasik bir bant kayıt aygıtı gibi Ki Pro ULTRA Plus da kolay ve özel işlevli record, play, stop, rewind, fastforward butonlarıyla, çok kısa bir eğitim sürecinin ardından kolayca kullanılabiliyor. Yüksek çözünürlüklü LCD ekranda sistemin o anki durum bilgisi ve başlıca yapılandırma bilgileri görüntüleniyor.

Ki Pro ULTRA Plus’taki Full HDMI 2.0 desteği, uygun fiyatlı HDMI kameralardan zengin renk yakalamak ve en son HDMI 2.0 ekranlarda güzel görüntüler oynatmak için 4:4:4 12 bit RGB derin renk desteği sunuyor.

Tek bir kablonun basit bir kurulum için yaygın HDMI 2.0 aygıtlarıyla, UltraHD veya HD görüntülerle temiz 24 bit 48Hz 8 kanal sesleri taşıyabilmesi, kurgu uzmanları, profesyonel AV çalışanları ve yapımcılar için ideal bir özellik.

Ki Pro ULTRA Plus’ın arka tarafındaki görüntü ve ses konektörleri, 3G-SDI, HDMI 2.0 ve tam bütünleşik fiber girişler ve çıkışlarla yeni kuşak bağlantılar sunuyor. Fiber ağlara doğrudan bağlantı, 10 kilometreye kadar mesafelerde alım ve gönderim sağlıyor. AES ve analog XLR dengeli ses, LTC, RS-422, LAN, kulaklık jakı, dengesiz RCA analog ses çıkışı mevcut.

AJA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i  arayabilirsiniz.