Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blade Runner 2049 Filmine ARRI Rental Işık Hizmeti
Blade Runner 2049 Filmine ARRI Rental Işık Hizmeti
21.11.2017 10:07

Yönetmen Denis Villeneuve’nin 1982 yapımı Ridley Scott klasiğinin devamı olarak çektiği Blade Runner 2049 filminde Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto ve Ana de Armas baş rolleri oynuyor. Işık şefi Bill O’Leary olan filmin sinema görüntü yönetmeni Roger Deakins, ALEXA XT stüdyo kameraları, Master Prime lensleri ve ARRI ışık kaynakları kullandı. Macaristan’da gerçekleştirilen çekimler sırasında aydınlatma uzmanı Bill O’Leary ARRI Rental’den edindiği donanımla karmaşık ışık kurulumlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Bill O’Leary 90 gün sürecek olan çekimler için dokuz hafta hazırlık süresine sahipti. Origo Studios’ta altı sahne, Korda Studios’ta üç sahnede çeşitli ışık donatımları, çekimler ve değişiklikler yaptılar. 20 kişilik ışık ekibiyle çalışan Bill O’Leary, görünümlerin çoğunu kamera içinde gerçekleştirmeyi başardı. Ampullerin üzerinde çok sayıda jelatin ile yumuşak ışık kaynakları kullanarak farklı renk atmosferleri elde ettiler. Çekimleri tamamladıklarında neredeyse 1.400 rulo jelatin kullandıklarını fark ettiler. 

Ekip standart tungsten kurulumların içerisine bütünleştirilmesi kolay olan 100 adet ARRI SkyPanel ile ARRI S60-C yumuşak LED ışık kullandı. İki eşmerkezli dairede 256 tane ARRI 300 Watt Fresnel’in kapakları açık olduğu için her lamba kafası neredeyse bir sonrakine değecek kadar yakındı. Yavaş bir takip eden çekim yapılırken, ana nesneyi çevreleyen sekiz lambayla yumuşak ışık olarak ARRI 300 Watt kullandılar. Bu çekimler oldukça özenli kısma gerektirdi. 

Işık uzmanlarının Blade Runner 2049 filminin çekimlerinde en keyif aldıkları kurulum, Replicant Hallway oldu. Üç hareketli ışığın kullanıldığı çekim, üst üste binmeleri engelleme ve duvarları gölgesiz tutmak için aynı zamanda filmdeki en zorlu ışık çalışmasıydı. Lambalar sırf bunun için yapılan bir podyumdan perdelerle beraber elde taşındı. Işık efekti ve donatım, hataya yer bırakmayacak kadar hassastı.

Bill O’Leary filmin çekiminden sonra, çalışmalar sırasında iki haftada bir özel teknik desteğe ihtiyaç duyduğunu ve ARRI Rental’in her defasında istediklerini yerine getirdiğini belirtti. ARRI Rental Münih ve ARRI Rental Budapeşte ile çalışmaktan memnun olduğunu vurgulayıp teşekkür etti. 

ARRI ışık ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 328 00 66 numaralı telefondan Dedotec’i arayabilirsiniz.