Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bağımsız Film Yapımcısı, İngiltere Sanat Konseyi ve Kanal 4 için URSA Mini 4.6K ile Kısa Film Çekiyor
Bağımsız Film Yapımcısı, İngiltere Sanat Konseyi ve Kanal 4 için URSA Mini 4.6K ile Kısa Film Çekiyor
21.11.2017 12:13

Blackmagic Design, bağımsız film yapımcısı Aaron Dunleavy’in son kısa filmi Strays’in prodüksiyonunu, Blackmagic URSA Mini 4.6K dijital film kamerası ve renk düzeltme için DaVinci Resolve’yi kullanarak yaptığını duyurdu.

Kanal 4’ün Random Acts adlı programı için yapılan film, çocuklar tarafından ele geçirilen karanlık ve rahatsız edici bir dünyayı inceliyor. Strays, Kanal 4’ün Random Acts dizisindeki 4. bölüm yayını için programa konulmuştur.

Random Acts eğitim, öğretim ve yapım programı; İngiltere Sanat Konseyi ile Channel 4 tarafından ortaklaşa desteklenmekte ve Tyneside Sineması (Newcastle), HOME (Manchester) ve True North Productions (Leeds) tarafından İngiltere’nin kuzeyinde gösterilmektedir.

Daha önceki kısa filmlerinin ikisinde de görüntü yönetmeni Chris Spurdens ile birlikte çalışan Aaron, çalışmalarının çoğunluğu doğaçlama olduğu için , bir sahneyi spontane olarak yakalamada görüntü yönetmeninin muazzam miktarda esnekliğinin ve becerisinin gerektiğini söylüyor.

Daha önce yaptığı kısa filmleri küçük ve aynasız DSLR kameralar ile çektikleri için URSA Mini 4.6K’ya geçiş yapmak, Aaron için çok önemliydi. “Gelişmiş görüntü kalitesi ve formatların belirgin faydalarına girmeden, yapım süreci önemli ölçüde gelişti.

Kamerayı; 4x5 ND filtreli bir ARRI Mattebox, bir Teradek HD-SDI kablosuz verici ve hatta bir Easyrig kamera desteği dahil olmak üzere, geniş bir aksesuar düzeniyle kurduk. URSA Mini’nin ne kadar çok yönlü ve uyarlanabilir olduğuna hayret ediyorum. Gerektiğinde küçük ve hafif olabiliyor veya gerektiğinde tam teşekküllü bir sinema teçhizatına dönüştürülebiliyor,” diye Spurdens ekliyor.

Yayın standartlarında çalıştığımız için, profesyonel ve yüksek kaliteli bir format ile kayıt ettiğmizden emin olmamız gerekiyordu ve URSA Mini bunu kolaylıkla yapmamızı sağladı. İş akışı ve yapımdan post-prodüksiyona geçiş muntazamdı.

Aaron, kurgu ve renk derecelendirmesi dahil olmak üzere, tüm post prodüksiyon sürecini, 2012 yılının ortalarında alınmış bir MacBook Pro’da tamamladı. Aaron, “Çevrim dışı kurgulamayı tamamladıktan sonra, proje XML’ini çevrimiçi kurgulama ve renk düzeltimi için DaVinci Resolve’a aldım. Daha biçimlendirilmiş sinematik bir estetik ile beraber önceki çalışmalarımda oturmuş olan görsel stili korumak istiyordum. İş akışı ve yapımdan post prodüksiyona geçiş kesintisizdi. Tüm çalışmaları ProRes 4444’te 50 fps’de kaydettik ve setteki her şeyi post prodüksiyonda görüleceği gibi izleyebilmek için URSA Mini’deki harici diske kaydı kullandık“ diye açıklıyor.

Dunleavy, ”Blackmagic Design’ın 4.6K sensörü ile çalışarak her zaman en büyük hayalim olan film çekimini gerçekleştirdim. Bize, hem dijital bir film dokusu sağladı, hem de post prodüksiyonda çalışarak renk derecelendirmesi için  geniş bir dinamik aralık sağladı.” diye sözlerini tamamlıyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.