Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Impact Award for Current Affairs: Elveda Halep
Sony Impact Award for Current Affairs: Elveda Halep
22.11.2017 11:10

Doğu Halep’in düşüşünün öyküsünü, Suriyeli dört genç gazeteci anlattı. Siraj, Mojahed, Basim ve Ahmad, BBC tarafından Doğu Halep’in Suriyeli, Rus, İranlı ve İran destekli milisler tarafından muhalif savaşçılardan geri alınışının son günlerinde kendilerini ve birbirlerini çekmekle görevlendirildiler. Kameralar, şehir düşmeden hemen önce havadan bombalanır ve askeri birliklerce kuşatılmış iken kuşatma altında bir halkın yaşamını ortaya koyuyor. Halep muharebesi, Suriye iç savaşının en önemli çarpışmalarından biri idi. Film dört genç adamın kişisel görüşleriyle olan biteni doğrudan anlatıyor.

Siraj Al Deen Al Omar, Halep doğumlu 24 yaşında bir genç. BBC Arabic, BBC News and Current Affairs, halep’teki yerel haber ajansı Al Buraq Media için serbest çalışıyor. Bugün Suriye’nin Azaz kentinde yaşıyor.

Ahmad Haşişo da Halep doğumlu ve 24 yaşında. CNN, Orient News, Sky news Arabia, TRT World, Al Araby TV, BBC Arabic, BBC News and Current Affairs, Al Buraq Media ve Anadolu Ajansı için çalışan Haşişo, bugün İdlib’de yaşıyor.  

Basim Ayyoubi Halep doğumlu 24 yaşında bir genç. Al Jazeera English, ABC News, TRT, Orient TV, Al Araby Al Jadid, BBC Arabic, BBC News and Current Affairs, Al Buraq Media için serbest çalışan Haşişo, bugün Türkiye’de yaşıyor ve Images Live fotoğraf ajansında çalışıyor. 

22 yaşındaki Mojahed Abo Al Jood, ITV News, CNN; Sky News Arabia, Al’An News, BBC Arabic, BBC News and Current Affairs için çalıştı. Bugün Türkiye’de yaşıyor ve Halep’te de çalışmış olduğu medya kuruluşu Aleppo Media Centre’da çalışıyor. 

Rory Peck Vakfı’nın verdiği ödüller kapsamındaki Sony Impact Award for Current Affairs ödülünün sponsoru Sony firması.