Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yayıncılık Dünyasının Anahtarı Video Medya Platformları
Yayıncılık Dünyasının Anahtarı Video Medya Platformları
24.11.2017 14:24

Dünyanın dört bir yanındaki yayıncılar, operasyonel süreçlerini desteklemek ve yönetmek için video platform hizmetlerini kullanıyorlar. Bu katma değerli hizmetler, karmaşıklığın yanı sıra, çizgisel ve doğrusal olmayan platformlardaki yayıncılık talepleriyle baş etmekte anahtar rol oynuyor.

Denetim ve danışmanlık firması olan Deloitte’un 2017 yılı yayıncılık endüstrisiyle ilgili açıkladığı genel değerlendirme, izleyicilere ilgi çekici içerik yayınlayabilecek veya izleyicilerin kendileri için yeni içerik keşfetme yollarını onlara sunabilecek firmaların başarıyı yakalayacağına dikkat çekiyor. Bu görüş aynı zamanda, kişiselleştirilebilir görüntüleme seçeneklerine olan eğilimi de yansıtıyor. Eğilimi takip eden şirketler, kişiselleştirilmiş verileri geliştirerek, içerik, reklam ve markaların hiper hedeflemesine izin verecekler.

Bu alanda hizmet veren kuruluşların başında gelen SES, yayıncıların işlerini stratejik bir şekilde hızlandırmalarına yardımcı olmak için gerekli standart medya hizmet platformuna sahip. SES Video, medya platformu hizmetleri alanında gittikçe daha karmaşıklaşan talepleri karşılamak için eksiksiz hizmet paketi sağlıyor. Yayıncıların kolaylıkla benimseyip konuşlandırabilecekleri medya araçları olan uzmanlık, çözüm ve hizmetler birikimi, tek bir portföye entegre halde sunuluyor.

Günümüzün karmaşık ve hızla değişen medya dünyasında, etkileyici içeriğe sahip bir yayıncı için bile mümkün olan en geniş izleyici kitlesine erişmek ve üstün izleme deneyimi sunmak, görüntü ve medya varlıklarını paraya çevirmek zor olabilir. SES Video medya platformu hizmetlerinin bir uzantısı olarak MX1 360 ise, içerikleri dönüştürme, hızlandırma ve küreselleştirme adına tüm dijital görüntü ve medya hizmetlerine güç katar. MX1 360 sayesinde önde gelen medya işletmeleri tek bir merkezi hizmet platformundan içeriklerini yönetebilir, dağıtabilir ve paraya çevirebilir. İçerik iş akışı ise baştan sona hızlanır.

Yerel ihtiyaçlara uyarlanmış hizmetlere örnek olarak Almanya'daki HD+ medya platformu, günümüzün SES medya hizmet platformundan faydalanma üzerine son derece başarılı bir B2C (İşletmeden Tüketiciye) modeli sergiliyor. 2009 yılında başlatılan HD+ medya platformunun bugün 2 milyondan fazla ücretli abonesi bulunuyor. Sat>IP teknolojisi gibi standart platformdaki yeni hizmetlerden yararlanıldıkça bu rakamlar istikrarlı bir şekilde büyüyor. HD+, platformdaki yenilikler sayesinde, uydu aracılığıyla HD kalitesinde yayını, çoklu ekran ve çok odalı görüntüleme imkânı sunarak kullanıcı deneyimini zenginleştirebiliyor.

Öte yandan Doğu ve Batı Afrika'daki medya hizmet platformu bileşenleri, Etiyopya ve Kenya'dan Gana ve Nijerya'ya kadar geniş coğrafi alanlarda milyonlarca izleyiciye hizmet ediyor. Dijital yayınlara daha hızlı geçişi desteklemek için yerel yayıncılarla birlikte çalışan SES, uçtan uca çözümler sunmanın yanı sıra, izleyici erişimini artırmak için kurulum eğitimi, pazarlama faaliyetleri ve pazar araştırması gibi tam kapsamlı hizmet sağlıyor.

Her durumda, oluşturulan platformlar omurga kapasitesinden ve bant genişliğinden fazla. SES'in getirdiği stratejik ve taktiksel danışmanlık, pazar analizi, iş geliştirme ve tabii ki bağlantı ile ekipman ortaklıklarının birleşimi olan tam kapsamlı hizmet yayıncıların beklentilerine tam anlamıyla cevap veriyor.