Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Harmonic ile Hindistan’da İlk IP HEVC DTH Yayını
Harmonic ile Hindistan’da İlk IP HEVC DTH Yayını
29.11.2017 13:47

12 milyondan fazla abonesi olan Hindistanlı DTH (Direct-to-Home) uydu televizyon sağlayıcı Sun Direct, HD hizmetlerini genişletmek için tamamen IP teknolojili iş akışı içerisine Harmonic’ten tamamen yazılım tabanlı bir HEVC medya işleme çözümü kurdu. Electra X2 kodlayıcı ile ProStream çoğullayıcı, Sun Direct’in dört uydu aktarıcısından abonelere mümkün olan en düşük bit hızlarında kristal netliğin görüntü dağıtmasını sağlıyor.

Küresel medya araştırma ve danışmanlık firması Media Partners Asia’ya göre Pay-TV endüstrisi yüzde 9.2 bileşik büyüme oranıyla 2021 yılında 14.5 milyar dolar, 2025 yılında 18 milyar dolara erişecek. Harmonic çözümü sayesinde Sun Direct son derece net görüntü kalitesiyle daha fazla sayıda kanal sunarak Hindistan Pay-TV piyasasında öne çıkıyor.

Harmonic Electra X2 sistemi dünya kalitesinde kodlama teknolojileriyle görüntü kalitesini yükseltiyor. Ayrıca Electra X2 kodlayıcı, Harmonic ProStream görüntü akış işlemcisiyle tam bütünleşme sayesinde istatistiksel çoğullamanın (statmux) verimliliğini ve esnekliğini en üst düzeye çıkararak, Sun Direct’in bant genişliği verimliliğini yükseltmesini ve kanal sayısını arttırmasını sağlıyor. ProStream işlemci her platform başına 100 adede kadar istatistiksel çoğullamayı destekleyerek, uydu aktarıcı tasarrufunu arttırıyor. Sun Direct’in tüm sistem iş akışı IP tabanlı olup, Harmonic NMX ağ yönetim sistemi tarafından denetleniyor.

Harmonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.