Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Who Konserinde Birden Çok AMIRA Kamera Kullanıldı
The Who Konserinde Birden Çok AMIRA Kamera Kullanıldı
06.12.2017 19:05

Bugüne dek Birleşik Krallık’taki en geniş çoklu ARRI kamera (Multicam) kullanımında, ARRI AMIRA kameralar Londra’daki Royal Albert Hall salonundaki The Who konserinin canlı yayınını çekti.

Dünyanın en etkili gruplarından biri Britanya’nın en sevilen mekanlarından birinde sosyal yardım konseri verirse, insanlar bunu izlemek ister. The Who rock grubu Royal Albert Hall’u tamamen doldurdu. Rock tarihindeki en büyük canlı konserlerden birini veren The Who, klasik rock operası Tommy ile diğer eskimeyen ünlü parçalarını söyledi. Konser, bu salonda Teenage Cancer Trust’ın desteğindeki yüzüncü performans oldu. Teenage Cancer Trust kanser hastası gençlere uzman bakımı sağlamak için her yıl önemli yardımlar topluyor.

Efsanevi The Who konserinde sinematik bir görüntü elde etmeyi arzulayan Teenage Cancer Trust, EP-PIC Films & Creative, Eagle Rock Entertainment ve Procam Projects birlikte bu deneyimin çekimi için ARRI AMIRA kameraların üstün kalitesine güvenmeyi tercih ettiler. EP-PIC Films & Creative Baş Yapımcısı Emer Patten yorum yaptı: “ARRI ALEXA ve ALEXA Mini kullanmamızın en önemli nedeni, ALEXA kameralar ailesini ve hoş 35mm estetiğini seviyor olmam. Eskiden hep filme çekim yapardık ve dijital film kameralarının evrimi sonunda yapımcı ve yönetmenlerin ilgisini çekmeyi başardı, ve artık tüm yapımlarımda ALEXA ve AMIRA kullanmaya çalışıyorum.

Bugüne dek Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen en geniş çoklu ARRI kamera kullanımına şahit olan konserde altı adet ARRI AMIRA, iki ALEXA Mini ve dört Sony A7S II kullanıldı. Tüm ARRI kameralar merkezi bir portatif mühendislik yapım birimine yerleştirildi. Procam Projects’in Ereca CamRacer fiber optik kamera iletim sistemiyle Multicam modundaki AMIRA ve ALEXA Mini kameraları bir araya getiren mühendislik ekibi, endüstri standardında bir SMPTE Hybrid fiber ile tanıdık bir canlı yayın iş akışında standart Sony Remote Control Panel’ler (RCP) kullanarak kameraları birbirlerine eşleştirdi. Basit ve esnek bir arayüz sunan AMIRA Multicam, hemen her iletim sistemiyle birlikte kullanılarak aynı yapım avantajlarını sağlayabiliyor. Birden fazla AMIRA kameranın resim parametrelerinin klasik Sony RCP kullanılarak uzaktan denetlenmesine imkan veriyor.

Tüm AMIRA modellerinde kullanılabilen Multicam modu, ARRI ALEV III sensörün üstün resim kalitesinden yayıncılık dünyasında daha fazla yapımda yararlanılabilmesini sağlıyor. AMIRA’nın benzersiz dinamik aralığının sinematik görünümünü, doğal renklerini, geniş formatın sığ alan derinliğini, hızlı çalışılan çok kameralı yapımlar dünyasına taşıyabiliyor.

Multicam moduyla yüksek kaliteli çekimlere talebin artması daha geniş yayıncılık piyasasında fark edilir hale geldi ve AMIRA kameralar sık sık muazzam etkinliklerin çekimlerinde kullanılıyor. AMIRA Bugüne dek önemli ABD komedi programlarında, Broadway sahne yapımlarında, moda çekimlerinde, televizyon sunucu gösterilerinde, kurumsal etkinliklerde ve elbette konserlerde Multicam çekimleri gerçekleştirildi.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.