Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Birleşik Krallık’ta ATEME Yayın Merkezi
Birleşik Krallık’ta ATEME Yayın Merkezi
08.01.2018 11:47

Birleşik Krallık’taki medya, yayın ve haberleşme hizmetleri şirketi D2, müşterilerinden birisi için ATEME’nin TITAN çözümünü tercih etti. ATEME’nin TITAN çözümü tüm Birleşil Krallık çapında DTT hizmetlerinde yüz elliden fazla kanalın kodlanması ve izleyicilere üstün görüntü kalitesi sunulmasının yanı sıra, mevcut bant genişliğinin mümkün olan en iyi şekilde kullanılması için de kullanılıyor.

ATEME, D2’ye yazılım tabanlı TITAN Live, TITAN Mux, ATEME Management System (AMS) ve yüksek kaliteli bir hizmet için gereken kaynakları içeren eksiksiz bir görüntü yayın merkezi (headend) sağladı. Seçme süresinin bir parçası olarak TITAN Live kodlayıcı ile TITAM Mux, Birleşik Krallık Freeview ağı üzerinde kullanım için DTG test tesisinde denenerek onaylandı. TITAN Live tesiste bugüne dek test edilen tek yazılım tabanlı kodlayıcı.

Görselleştirilmiş, yazılım tabanlı kodlayıcı ve kod dönüştürücü TITAN, DTT, DTH ve OTT için tasarlandı. Mobile yönelik çözünürlüklerden 4K/UHD’ye kadar çözünürlükler için HEVC, H.264 ve MPEG-2 kodekleri destekliyor. Yüksek yoğunluklu çözüm, minimum bit hızlarında en yüksek görüntü kalitesini sunuyor. TITAN Live, kodlayıcı (encoder), kod dönüştürücü (transcoder), çoğullayıcı (mux), istatistiksel çoğullayıcı (statmux), paketleyici (packager) ve orijin (origin) içeren, eksiksiz bir görüntü ve ses dağıtım çözümü.

D2 Genel Müdürü Kevin Moroney şunları söyledi: “Çeşitli çözümleri değerlendirdikten sonra ATEME TITAN’ın sunduğu bant genişliği verimliliği ve görüntü kalitesinin yanı sıra yazılım tabanlı sistem yaklaşımı, gereksinimlerimizi mükemmel karşıladı.” Teknik ve Operasyonlar Müdürü Dan Cherowbrier ekledi: “ATEME çözümünün performansı ve esnekliği, ayrı donanım bileşenlerine bağımlı olmayan yeni kuşak DTT sıkıştırma isteğimize mükemmel yanıt verdi. Artık Birleşik Krallık’ta deneyimli satış, tasarım ve teknik destek ekipleri barındıran bir büroya sahip olmaları, ATEME’nin doğru çözüm olduğu konusunda bizi daha da ikna etti.