Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kuveyt’e Imagine Communications Playout Otomasyonu
Kuveyt’e Imagine Communications Playout Otomasyonu
08.01.2018 12:25

Dönüştürücü yeniliklerle medya ve eğlence sektörüne güç katan Imagine Communications, Kuveyt’teki yüksek kaliteli aile eğlence uydu kanalı Alrai TV’ye güçlü bir playout sistemi kurdu. Sistem Imagine Communications’ın geçmişte sağladığı mevcut birbirinden ayrı yapım, haber ve playout operasyon adalarını bütünleştiriyor. Sonuç olarak tam bütünleşik, hataya karşı tamamen korumalı bir uçtan uca çözüm elde edildi.

Imagine Communications 2004 yılından bu yana Alrai TV ile yakın işbirliği yapıyor. Son 18 ayda iki şirket var olan sistemleri, en son yeni kuşak teknolojiye yükseltmek üzerinde yoğunlaşıyor. Projenin son aşamasında Imagine Communications’ın piyasada kendini kanıtlamış ADC otomasyon platformu üzerine inşa edilen geniş kapsamlı bir yayın playout ve haber yapım otomasyon ağı eklendi.

Hem haber odası hem de kanal playout için içerikler bir Nexio sunucular ağı üzerinde saklanıyor. Bu içeriğin kayıt, kalite kontrol ve kod dönüştürme dahil yönetimi, yedeklenmesi ve arşivlenmesi, Nexio Motion varlık yönetim yazılımı tarafından yürütülüyor. Bu saydam yazılım hem kanal playout için ADC otomasyonuna, hem de Nexio bütünleşik haber yapım playout uygulamalarına doğrudan bağlanıyor. Kurulumda çoklu Selenio 688+ işleme sistemleri ve Imagine Storage da var.

Alrai TV Mühendislik ve Operasyonlar Müdürü Tarek Majdalani şunları söyledi: “Teknolojinin ilerleyişini gördük ve iş akışlarımızın tümünü destekleyecek, tamamen bütünleşik bir mimari istedik. Amacımız yayın altyapımızı Full HD yayına geçirmek. On yıldan fazla zamandır Imagine Communications ile yakın işbirliği içerisinde çalışıyor olmamıza rağmen mümkün olan en iyi çözümü garantilemek için piyasadaki her firmayı dikkatle değerlendirdik. Sonuç yine Imagine Communications’dan geldi.

Yeni sistem Alrai TV mühendislik ekibi tarafından şirket içerisinde tasarlandı ve kuruldu, ve Imagine Communications’ın profesyonel servis ekibince desteklendi.

Imagine Communications Orta Doğu, Kuzey Afrika (MENA) Satış Müdürü Anas Hantash yorum yaptı: “Alrai net taleplere ve teknik standartlara sahip, ve biz çözümlerimizi piyasanın diğer oyuncularına karşı kanıtlamamız gerekiyordu. Sonuç olarak Dubai’deki merkezimizin yerel desteği, güvenilirlik ve işlevsellikle en iyi kombinasyonu sunduk. IP’ye geçiş için de doğal bir evrim yolu da sağladık.

Yeni yapım ve kanal playout otomasyon sistemleri Alrai TV’nin Kuveyt yayın merkezlerine kuruldu. Imagine Communications Kuveytli yayıncı ile daha da ileri adımlar için çalışmaya devam ediyor.

Imagine Communications ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.