Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > At Yarışı Yayın Ağında Imagine Communications
At Yarışı Yayın Ağında Imagine Communications
08.01.2018 12:32

Betfair Group plc’nin bir alt firması olan dünyanın en büyük at yarışı yayın ağlarından TVG Networks, dünya çapında yüz elli hipodromdan gelen sinyalleri uzman yorumlarıyla birlikte her gün binlerce meraklıya ve bahisçiye yayınlıyor.

TVG Networks 2003 yılından bu yana 50 Sony bant kayıt-okuma cihazıyla binlerce yarışlık bir bant kütüphanesi biriktirdi. Bu hantallık malzeme verisi zayıflığına ve bilgileri hızlı kullanamamaya yol açıyordu. Canlı yarışları yüksek tanımlı (HD) sunmak ve şirketin dev görüntü kolleksiyonundan daha iyi yararlanabilmek için TVG Networks, sistem bütünleştirici Diversified Systems  ile birlikte ana çözüm sağlayıcı olarak Imagine Communications’ın ağ, playout ve dağıtım ürünlerini seçti.

TVG Networks, Imagine Communications’tan medya varlık yönetim (MAM) sistemini, yönlendirme altyapısını, yapım sunucularını ve master kontrol operasyonlarını değiştirmesini ve üçüncü firmaların kurgu, grafik ve günlük kayıt (log) sistemleriyle bütünleştirmesini istedi.

Dönüşümün ana unsuru olan Imagine Communications’ın MAM teknolojisi ve çözümleri, TVG Networks’ün bant tabanlı operasyonlarını son teknolojili dosya tabanlı iş akışıyla değiştirerek önemli dinamizm ve performans iyileşmeleri elde etmesini sağladı. TVG Networks Yayın Operasyonları ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Frank Geraty, eskiden 60 saniyelik bir klip için bile ekibin bir bandı alıp tüm yarışı izlerken notlar alıp daha sonra bandı bir editöre verdiğini söyledi.

Imagine Communications Nexio varlık yönetim donanımının sunduğu doğrusal olmayan iş akışı, operasyonu otomatikleştiriyor ve zenginleştiriyor. Ayrıca at ve jokeyin ayrıntıları, pist koşulları, yer ve tarih gibi malzeme verileri otomatik olarak kaydedilerek, hız ve verimlilik yükseltiliyor. Klipler saniyeler içinde birleştirilip yayınlanarak, canlı yorumlarla eskisinden çok daha ilgi çekici hale getirilebiliyor.

TVG’nin dönüştürülen tesisinde omurgayı oluşturan Imagine Communications Platinum yönlendiricilerde bütünleşik çoklu görüntüleyiciler var. Her tür görüntü ve sesin yüksek kaliteli yönlendirilmesini desteklemek üzere tasarlanan Platinum yönlendiriciler, TVG’nin gelecekte ek kanallar, 4K ve 8K çözünürlük ve IP için hazır olmasını sağlıyorlar.

Yeni tesisin geleceğe uyumluluğu, hemen test edildi. TVG tesislerini yeniledikten hemen sonra en büyük rakibini satın aldı, böylece Imagine Communications yeni bir otomatik master kontrol kanalı ekleyebildi ve altyapısını ikinci bir canlı stüdyo yapım kapasitesi kazandı.

Geraty projenin genel başarısında Imagine Communications’ın cihazları kadar önemli olan bir diğer şeyin de TVG’nin işletme amaçlarını iyi anlaması olduğunu vurguladı.

TVG yöneticileri istasyonun Imagine Communications ile yaptığı çalışmanın çok başarılı olduğunu düşünüyorlar. Tüm operasyonları modernize edip iyileştirmenin yanı sıra, tesislerin elden geçirilmesi yayın uzmanı için mevcut paraya çevirme modellerini zenginleştirme ve yenilerine geçme fırsatı da yarattı.

Imagine Communications ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.