Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Davinci Resolve Studio, Corona için Dinamik Bir Reklam Kurgusu Yapımında Kullanıldı
Davinci Resolve Studio, Corona için Dinamik Bir Reklam Kurgusu Yapımında Kullanıldı
15.01.2018 15:01

Blackmagic Design, Meksika’daki kreatif ajans Leo Burnett tarafından geliştirilen ve görüntü yönetmeni Filippo Chiesa tarafından çekimleri yapılan Corona Extra’nın yeni reklam filminde, kurgu ve renk derecelendirmesi dahil olmak üzere, post prodüksiyonu tamamlamak için DaVinci Resolve Studio 14’ün kullanıldığını duyurdu.

Film yapımcısı ve yönetmen Leonardo Dalessandri, kendi emsalsiz film yapım tekniği ile kreatif ajansların markalaştırmasını birleştiren ve Meksika’ya bir saygı ifadesi olacak reklam filmi yapmak için görevlendirilmişti. Daha önce Coca-Cola, Google, Apple ve benzerleri için olan reklam filmlerinde çalışmıştı.

‘Este Espíritu’ isimli reklam filmi, Dalessandri’nin tüm post prodüksiyon iş akışını, DaVinci Resolve 14’e ilk defa taşıma kararını işaretliyor.

Daha önceki post prodüksiyona olan yaklaşımımın yavaş ve verimsiz olduğunu bilmeme rağmen, değişiklik fikrine karşı direniyordum. Ancak, post prodüksiyonun tüm safhaları için, tek bir uygulama ile çalışabilmenin olasılığı, gerçekten cazip gelmişti. DaVinci Resolve’nin versiyon 14’ü, kurgulama için iş akışımda hiç çevrimiçi veya çevrimiçi editoryal süreci olmadığı için, özellikle hoşlandığım çalışma şekline uygundu,” diye Leonardo sözlerine başladı.

Dalessandri’ye göre bu, sadece bir şeyi ne kadar çabuk ve etkili olarak bitirme meselesi değildir. “Resolve’de herşey sadece daha hızlı olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha iyi ve daha etkili böylece, post prodüksiyon zarfında, düşündüğümden çok daha fazla yaratıcı hassasiyete imkan tanıyor.

İçinden seçim yapılması iki haftadan fazla sürecek günlük çekimlerle, kurgu iş akışı ikiye ayrılmıştı. “İlk adım, çektiğimiz herşeyi gözden geçirmekti. Çekimlerin ön seçimlerini yaptıktan sonra, sözlerin etrafında iskelet bir montaja başlayabilmiştik. Bu montaj, çok önemliydi çünkü, filmlerimde beğendiğim hareketli enerji duygusunu yaratmama yardımcı oluyordu. Sadece hangi çekimi seçtiğiniz önemli değildir, aynı zamanda öncesi ve sonrasında gelecek çekimler de önemlidir. Aynı hareketliliğin devam etmesi şarttır.

 “Resolve’de kurgu ve montajın bu kadar zevkli olacağını sanmıyordum. Örneğin; kliplerin organize edilme şekli, herşeyin üzerinde mutlak kontrolün sizde olduğu hissini veriyor. Klipleri arama ve tarama kabiliyeti ve sonrasında, belirli bir dosya niteliğini veya metadatayı temel almış Smart Bin’leri kullanarak gruplandırması, muhteşem verimli,” diye Dalessandri devam etti.

Dalessandri’ye göre, reklam filminin tümü, geniş çeşitlilikte kameralar kullanılarak 4K olarak çekilmişti. “Hangi kodek veya format olduğuna bakmaksızın, Resolve her dosyanın üstesinden geldi. Çözünürlüğü ne olursa olsun, olabildiği kadar verimli ve en iyi şekilde çalışabilmenizi sağlıyor.

Resolve 14 gerçekten inanılmaz bir yazılım. Tek bir yazılımı kullanarak şimdi bir projeyi kurgudan renk derecelendirmesine götürebiliyor ve hatta görüntü sabitliği gibi basit efektler ekleyebiliyorum,” diye Leonardo sözlerini tamamlıyor. “Böyle çalışmanın hız avantajları müthiş. Gerçekten ezberleri bozan bir yazılım.” 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.