Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Soliton Smart Telecaster Zao-S Mobil H.265 Kodlayıcı
Soliton Smart Telecaster Zao-S Mobil H.265 Kodlayıcı
22.01.2018 09:53

Dünyanın en küçük mobil H.265 HEVC kodlayıcı donanımı Zao-S, kameraya basit birim takılarak 4G yoluyla canlı etkinliklerin uzak yerlerden Full HD canlı görüntü mobil iletimini dünyanın her yerine yapabiliyor. WCDMA, LTE, 3G, 4G, WiFi, Ethernet gi,bi çeşitli mobil ağları destekliyor. 

Uzak yerlerdeki olay haberlerinin veya geniş alanda çekilen spor etkinliklerinin yüksek kaliteli mobil görüntü akışlarında zorluklar yaşanabiliyor. Kameraların hızla ilerleyen bir otomobil, motosiklet, drone veya helikopterden canlı görüntü akışları sağlamaları gerekebiliyor. 3G ve 4G hücresel ağlardaki dalgalanan kullanım koşulları, klasik sistemlerle canlı akış içeriklerinin güvenilir HD kalitelerinin korunmasını zorlaştırıyor. Rascow algoritması ile H.265 kodlamayı küçük ve hafif yapısında birleştiren Zao-S, bir yaya veya bisikletli tarafından taşınabiliyor; bir şeritle bedene veya doğrudan kameraya yerleştirilebiliyor.

Özellikle haber olmak üzere canlı olayların akışını yaparken bir saniyelik bir gecikme çok fark edilir. Zao-s tipik yarın saniye, hatta 240 milisaniyeye kadar düşük gecikmeler sağlayabiliyor. Yapım şirketleri, yayıncılar ve muhabirler artık güvenilirlik, gecikme ve kalite sorunlarından kurtularak, uyduya, RF hizmetlerine ve OB tırlarına gereksinim duymadan maddi tasarruf yapabiliyorlar. 

Zao-S’deki H.265 görüntü sıkıştırma standardı, kodlama ve sıkıştırmayı H.264’e göre yaklaşık %50 geliştiriyor. Bunun sonucunda cep telefonunun sinyal gücü düşse de HD görüntü kalitesi ve 0.5 saniye düşük gecikme korunuyor.

Smart Telecaster Zao-S, 3G, 4G veya WiFi yoluyla tek bir bağlantı oluşturmak için birleştirilebilen harici donanımlarla 6 adede kadar SIM karta bağlanıyor. RASCOW teknolojisi değişen mobil sinyal gücünü gerçek zamanda izliyor ve 3G, 4G ve WiFi bağlantılarının mümkün olan en iyi birleşik kombinasyonunu uyarlıyor. Sonuç olarak kod çözme platformuna internet üzerinde en hızlı ve güvenilir gönderim sağlanıyor. Sinyal gücü düştüğü veya hızla dalgalandığı durumlarda bile güvenilir görüntü toplama garantileniyor. 

Smart Telecaster Zao-S’teki çoklu bağlantı teknolojisi sayesinde aynı anda 3 tane mobil veri kartı kullanılabiliyor. Bu da zayıf sinyalli koşullar altında yayın kalitesini önemli oranda yükseltiyor.

Smart Telecaster Zao-S izleme yazılımı, aynı anda 4 farklı kamera biriminden 4 tane görüntü akışını alabiliyor. Smart Telecaster Zao-S yüksek kaliteli HD TV görüntü için HD-SDI/HDMI 1080i görüntü standardını destekliyor. 

Smart Telecaster Zao-S güvenli haberleşmeyi garantilemek için kimlik denetimi ve AES 256 bit şifreleme yapıyor. 

iPhone ile mobil görüntü iletimi için STC for ML CAM App Store’dan indirilebiliyor.

Soliton ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralıc telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.