Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > BBC Dizisinde Panasonic VariCam 35
BBC Dizisinde Panasonic VariCam 35
23.01.2018 10:37

Senaryo yazarı ve yapımcı Jimmy McGovern, görüntü yönetmeni Joel Devlin ve oyuncu Sean Bean’in yer aldığı Broken dizisini LA Productions’ın post prodüksiyon kolu LA Post yürüttü. Joel, daha önce Dr. Foster ve Born to Kill çekimlerinde VariCam 35 kullanmıştı. Yeniden VariCam’i seçmesinde renk estetiği ve zaten bildiği yetenekleri oldu:

Belli çekimlerde zayıf ışık yetenekleri karar vermede etkili olduysa da, 4K kamera olması avantajı da var, ve bu tür görüntüleri 4K çözünürlükte sunabilen pek kamera yok.

LA Productions Post Prodüksiyon Müdürü Patrick Hall da en başından beri projede yer aldı: “Bir projeye en başından dahil olmak çok güzel. Her şeyi görüyor olmanız kurguda yararlı oluyor.

LA Post’ta iki Jimmy McGovern projesinin kurgusunu yaptım, ve altı tane 60 dakikalık Broken bölümünün dördünü kurgulayacak şansı elde ettim.

Görüntü Yönetmeni Joel Devlin ile yapım ekibinin hedefledikleri renk paleti ve genel görsel estetik için, kamera seçimi önemliydi. Devlin’in VariCam ile önceki olumlu deneyimi, karar vermeyi kolaylaştırdı.

Patrick ekledi: “Broken dizisinde zayıf ışıklı ve gece sahneleri var, ve kameradan doğrudan neler geldiğini gördüğümüzde sensör ve ISO değerini değiştirebilmek bakımından harika göründü. Kamera Avid ve Blackmagic Design DaVinci Resolve içerisinde kolay renk derecelendirme iş akışı sağladı.

Kameranın renk paleti bakımından sundukları iyi bir başlangıç noktası; hedeflediğimiz görüntülerdeki gerçekçilik ve derinlik sonuçları çok iyiydi. Kamera testlerini yaptığımızda her şey istediğimiz gibi göründü.

Gündüz çekimlerinin çoğu ile gece ve zayıf ışıklı çekimlerin çoğu doğal olarak çekildi, ve renk derecelendirmede sahnelerde renk zenginliği ve derinliği elde ettik.

Patrick projede VariCam’in renk açısından neler yapabildiğini yakından gördü. “Renk dengesiyle uğraşıyor ve paletin bazı alanlarında sınırları deniyor olduğumuz için, kameranın cilt tonlarına çok miktarda magenta koymaya çalıştığını gördük. Cilt tonlarında zaten çok kırmızı vardı, bu nedenle  post prodüksiyondaki işin çoğu, bunu dengelemek üzerine oldu.” açıklamasını yaptı.

Dizi Panasonic AVC-Intra 444 kodek ile çekildi ve master çekim 4K çözünürlükte yapıldı. Dizi televizyonda yayınlanıyor ve Full HD internet akışı sunuluyor.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.