Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > LA Film School Kurguda Soundly Kullanıyor
LA Film School Kurguda Soundly Kullanıyor
31.01.2018 13:01

1999 yılında kurulan Los Angeles Film School ve ona bağlı Los Angeles Recording School bölümü, medya ve eğlence endüstrisiyle ilgili konularda ön lisans ve lisans derecelerinde eğitim veriyor. Müzik ve prodüksiyon/post prodüksiyon için ses, başlangıçtan beri eğitim programının önemli bir kısmını oluşturuyor. Günümüzde okulun tesisleri öğrencileri uygulama odaklı olarak profesyonellerin kullandığı en son araçlar ve tekniklerle eğitiyor.

LA Film School’un Los Angeles kampüsü beş farklı program yürütüyor; Film, Bilgisayar Animasyon/VFX, Ses Prodüksiyon, Müzik Prodüksiyon ve Eğlence İşletmeciliği. Los Angeles’in dışında yaşayan öğrenciler için internet üzerinden Dijital Film, Müzik Prodüksiyon, Eğlence İşletmeciliği ve Grafik Tasarım dersleri de var. Okulun başarılarından birisi, öğrencilere donanım paketleri verip orijinal malzeme çekmelerine imkan vermesi, böylece demo çekimlerinde benzersiz içeriklerle ve gerçek hayattan deneyimlerle mezun etmesi.

Okulda önceden ses efektleri (SXF) yerel ağdaki sabit sürücülere kaydediliyor, öğrenciler kurgu laboratuarlarından efektlere erişebiliyorlardı. LA Film School Ses Tasarımı Hocası Andres De La Torre ve personel öğrencilere ödevlerini yapabilmeleri için ses efektlerini flash sürücülere kopyalıyorlardı. Bölüm sesleri kaydetme ve erişme için daha iyi, merkezi ve her yerden erişilebilen bir çözüm istedi ve bunun için bulut tabanlı ses kütüphanesi ve kurgu aracı Soundly’ye yöneldi.

Öğrencilerin hızlı ve online bir arama aracıyla daha büyük bir kütüphaneye erişebilmeleri, projelerin sesinde hızla fark yarattı. Ses miskleri daha yaratıcı, zengin ve ilginç hale geldi. Soundly bulut kütüphanesinden yüksek kaliteli SFX sunmanın yanı sıra, geniş freesound.org kütüphanesinden arama imkanı da veriyor. Soundly uygulaması sayesinde öğrenciler bir SFX’in ihtiyaçları olan beli bir kısmını kurgulayıp kişisel tercihlerine göre düzenleyebildikleri için, projelerinde zaman ve yer tasarrufu elde ediyorlar. Sesin istedikleri kısmını seçip doğrudan Avid veya Pro Tools’a sürükleyebiliyorlar.

LA Film School’un Film derslerinde öğrencilere Adobe Creative Cloud, Avid Media Composer ve Final Draft gibi programlar yüklü olan dizüstü bilgisayarlar veriliyor. Birçok öğrenci okula devam etmenin yanı sıra yarım veya tam zamanlı işlerde çalıştığı için, bilgisayarlar sayesinde evde ders çalışabiliyorlar. Bulut ortamındaki Soundly kütüphanesine erişebildikleri için, istedikleri her yerden projeleri üzerinde çalışabiliyorlar.

 

En Çok Okunanlar
Dergi