Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni ATEM 1 M/E Advanced Panel’i Piyasaya Sundu
Blackmagic Design Yeni ATEM 1 M/E Advanced Panel’i Piyasaya Sundu
02.02.2018 15:25

Blackmagic Design bugün, tüm ATEM switcher’leriyle çalışması üzere geliştirilmiş, zarif tasarımlı, kompakt donanım kontrol paneli olan yep yeni ATEM 1 M/E Advanced Panel’i açıkladı.

ATEM 1 M/E Advanced Panel, en son yayın teknolojisi, pürüzsüz profesyonel butonlar, döner düğmeler, T-Bar fader ve joystick, dahili LCD ve daha fazlasını içeriyor.

ATEM 1 M/E Advanced Panel, birden fazla kamera ve kaynakların kullanıldığı, karmaşık canlı televizyon programlarının yapımında, kullanıcıların ATEM canlı prodüksiyon switcher’leri üzerinde kesin kontrol sağlamalarını mümkün kılan, zarif tasarıma sahip bir kontrol paneli olarak geliştirilmiştir. Kompakt boyutu standart bir ekipman rack’e sığdığından, rack kasaları, yayın araçları ve alanın kısıtlı olduğu canlı etkinlikler için idealdir.

ATEM 1 M/E Advanced Panel yeni tasarlanmış butonları ve LCD bazlı etiketleri sayesinde görüntü netliğini artırır ve yanlış bir tuşa basma olasılığını azaltır. Butonlar, durum ve işlemleri göstermeye yarayan ve farklı renklerde yanan, arkadan aydınlatma özelliğine sahiptir. Bunlara ek olarak, butonların üst kısmına ve alt kısmına dinamik ekranlar yerleştirilmiştir. Bunlar, isteğe göre uyarlanabilen yazı, çoklu dil desteği ve özel etiket renk özelliklerini sunuyor. Buton renklendirme ve özel yazı etiketleri oluşturma özelliklerinin birleşimi, görüntü miksajının canlı olarak yapıldığı, zorlayıcı ve hızlı çalışmalar esnasında, kullanıcıların önemli tuşları hızla ayırt edebilmelerinde kolaylık sağlıyor.

Panelin düzeni, profesyonel yayıncıların katkılarıyla tasarlanmış. ATEM 1 M/E Advanced Panel, bilinen broadcast düzeninde, akla yatkın şekilde gruplandırılmış ve özel bir tasarıma sahip yeni T-Bar fader ve butonlar içeriyor. Bu sayede, daha önceki paneller üzerinde çalışmış olan kullanıcılar, hızla çalışmaya başlayabilir. Atanmış buton grupları arasında makul mesafe bulunduğundan; geçiş, makro ve keyer gibi özellikler için kontrol butonlarının yerleri hızla saptanarak, kazara yanlış butona basma riskini ortadan kaldırıyor. ATEM 1 M/E Advanced Panel, kontrol edilebilecek giriş sayısını 10 yerine 20 olmak üzere iki katına çıkartan bir shift butonu içeriyor.

Yeni M/E seçenek butonları, 4 adede kadar bağımsız M/E’lerin tek bir panel üzerinden kontrol edilmesine olanak sağlıyor. Böylelikle, kullanıcılar, 4 mix efekt sıraları arasında hızla geçiş yapıp kontrol sağlayarak, 1 M/E donanım paneli üzerinden 4 M/E switcher’i etkili bir şekilde kontrol edebilirler. Bu özelliği de, ATEM 1 M/E Advanced Panel’in, ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K ile kullanımını mümkün kılıyor.

ATEM 1 M/E Advanced Panel’in üst kısmı, 4 adet sanal buton ve 4 adet sanal düğme içeren, büyük 5 inç LCD ekranın yanı sıra, sol tarafında atanmış fonksiyon butonları seti ve sağ tarafında ise sayısal tuş takımı ve profesyonel bir joystick bulunduruyor. Renkli ekranı, kullanıcılara, önizleme ve program bus’larında mevcut olarak nelerin bulunduğuna dair büyük boyutta net etiketler sunuyor. Ayrıca, ekran mevcut fonksiyonuna göre otomatik olarak değişir ve geçiş hızları, efektler, grafikler gibi özelliklerin ve daha nicesinin hızla ayarlanması için kontroller sunuyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.