Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MediaCast’ten Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyük IP Etkinliği “Infinite Possibilities”
MediaCast’ten Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyük IP Etkinliği “Infinite Possibilities”
29.05.2019 10:37

NewTek markasının distribütörlüğünü yürüten MediaCast, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük IP etkinliğini düzenledi. The Marmara Taksim’de gerçekleşen etkinliğe sektörden çok sayıda TV kanalı, prodüksiyon şirketi ve teknoloji partnerleri katıldı. NewTek’in yaratıcısı olduğu NDI protokolü ayrıntılı şekilde tanıtıldı. 

İki oturumdan oluşan etkinliğin ilk bölümünde broadcast dünyasının günümüz koşullarında yaşadığı problemlerden bahsedildi. NewTek ürün uzmanı Merve Coşkun ve broadcast uzmanı Cenk İskin’in birlikte gerçekleştirdiği soru cevap bölümünde; yeni IP video teknolojisi “NDI” hakkında yanlış bilinen doğrular anlatıldı. 

Etkinlikte aynı zamanda IP üzerinden ses aktarım protokolü Dante ile Dante’nin kullanım ve kolaylıkları hakkında bilgiler verildi. Ses mühendisi ve ürün uzmanı Bilgehan Çoruhlu; sesin video camiasındaki önemini açıklamak adına Focusrite Pro ürünleriyle Dante AoIP iş akışı anlattı.

İkinci oturuma ise MediaCast Dubai’den NewTek sertifikalı mühendis Lawrence Mallari ve broadcast uzmanı Cenk İskin’in uygulamalı sunumuyla devam edildi. NewTek video switcher’ını kullanarak teknoloji partnerlerinden alınan sinyallerin de dahil olduğu otuzdan fazla kaynağın tek bir switcher ile prodüksiyonun nasıl yapılacağını içeren bilgiler paylaşıldı. Bu bilgiler arasında playout sistemleri KJ sistemleri gibi profesyonel amaçla kullanılan sistemlerin entegrasyonu incelendi. Green box alanında NewTek NDI PTZ kamera yardımıyla sanal stüdyo çalışmaları ve Mix Effect konularında uygulamalı olarak çalışmalar yapıldı. Alan içerisinde bulunan kameralardan BirdDog Studio NDI Converter’ları ile NewTek switcher’a NDI üzerinden görüntüler encode edildi ve bu görüntüler BirdDog Mini NDI Decoder özelliği ile alandaki televizyonlara yansıtıldı. 

Polokom, Provideo, Athensa, Kızıl Elektronik, Devtek, Metus ve AGF olmak üzere 7 teknoloji partneri etkinlikte MediaCast’e eşlik etti. Katılımcılar sunum aralarında tüm ürünleri görmek, bilgi edinmek ve test etmek için partnerlerin standlarını ziyaret ettiler. 

Uzun zamandır gerçekleşmesi beklenen IP etkinliğine katılım yoğun oldu. 

NewTek ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.