Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Belçika’ya Lawo ST2110 Tabanlı IP Yapım Tesisi
Belçika’ya Lawo ST2110 Tabanlı IP Yapım Tesisi
22.11.2019 18:57

Belçika’daki DPG Media, ülkenin Flaman bölgesindeki çok izlenen özel TV kanalı vtm, Q2 ve diğer eğlence kanallarını yayınladığı Vilvoorde-Medialaan’da tamamen yeni bir ST2110 tabanlı IP yapım tesisini tamamlama sürecinde. DPG Media aynı zamanda haber hizmetleri için Antwerp’teki yeni yayın tesisinin son rötuşlarını gerçekleştiriyor.

Lawo’nun açık standartlı IP tabanlı uzak ve stüdyo yayın yapım çözümlerindeki başarılı geçmişini göz önünde bulunduran DPG Media, çeşitli yapılandırmalarda dinamik uzaktan çalışmayı hedefleyerek tüm IP üzerinden ses, görüntü ve denetim işleri için Lawo’yu seçti.

Gerçek uzaktan yapım yeteneği için tasarlanan çözümün bazı bileşenleri uçuş çantalarında olacak ve hem DPG Media’nın Medialaan tesisinde hem de açık hava yayın etkinlikleri sırasında tüm Belçika’da kullanılacak.

Görüntü dağıtımı ve çoklu görüntü üretimi, DPG Media’nın IP ağı üzerindeki her yerde esnek, çok amaçlı çalışma için 33 adet C100 FPGA işleme elemanıyla donatılan Lawo V_matrix platformuyla sağlanacak.

Vilvoorde’deki eğlence yapım galerisi sabit kurulumla donatılacak ve IP (LAN veya WAN) üzerinden uzaktaki setleri denetleyebilecek.

Yapım galerisindeki V_matrix C100 elemanları, yazılım tanımlı SDI-IP ağ geçit yolu, dağıtık çoklu görüntüleme (vm_dmv yazılım modülü), görüntü geciktirme, renk düzeltme, kare senkronizasyonu ve görüntü sıkıştırma hizmetleri sunacak.

VC2 kayıpsız görüntü sıkıştırma, yapım galerisi ile uzak noktalar arasında çok düşük gecikmeyle (20 video satırı) 10 Gbps hatlar üzerinden maksimum görüntü akış yoğunluğu sağlayacak.

Uzak kurulum VC2 sıkıştırma-açma ve SDI-IP ağ geçit yolu işlevleri için beş adet yazılımla tanımlanabilen C100 işleme elemanından meydana geliyor.  Bunların görevi Sony IP kameralardan alınan SMPTE 2110 RAW akışlarını taşımak. DPG Media’nın yeni Sony görüntü mikseri de IP tabanlı.

Ses işlerini bir 64 fader’li Lawo mc256 miks konsolu, iki ek Nova 73 yönlendirici ve dört A_UHD Core yürütecek. A_UHD Core’lar esnek yapılandırmalarda geniş DSP gücü ve çok sayıda konsoldan aynı anda erişim sağlıyor. Tek bir merkezi Nova 73, DPG Media’nın önceden var olan Lawo ses kurulumunu yeni yapım tesisine bağlayacak.

Uzak donanıma takılacak üç adet A_stage80 çok formatlı ses sahne kutuları, ST2022-7 tabanlı, tam yedekli WAN uzak operasyonunu destekliyor. İki bağımsız Arista ağı, sistem çapında 2022-7 yedekleme sağlıyor.

Planlama ve yönetim, veri merkezindeki merkezi bir sunucu ile 23 adet donanım ve yazılım kontrol panelinden meydana gelen Lawo VSM yayın denetim sistemi tarafından sağlanacak. VSM, firmasından bağımsız olarak tüm sinyallerin ve akışların sezgisel yönlendirilmesini ve uç aygıtların derinlemesine denetlenme ve izlenmesini sağlıyor.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.