Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Calrec Apollo Ses Konsolu
Calrec Apollo Ses Konsolu
18.01.2020 10:51

Calrec elli yıldan fazla zamandır aynı temel tasarım ilkelerine bağlı kaldı; canlı yayında kullanılacak bir ses konsolunun hem son derece güvenilir, hem de kullanımı kolay olması gerekir.  Apollo konsol da bu geleneği devam ettiriyor.

Arızaya hızlı tepki

Calrec Apollo tüm kritik sistemler için yedek donanıma sahip ve arıza durumunda yedeğe geçişi kesintisiz gerçekleştiriyor. Yedek parçalar ana donanımın tamamen aynısı olup, nadiren bir sorun oluşması halinde yedeğe otomatik geçiş sırasında seste hiçbir kesilme olmuyor. Bu akıllı sistem DSP modüllerini, kontrol işlemci modüllerini, yönlendirici modüllerini ve PSU’ları (güç kaynağı birimleri) kapsıyor. 

Sezgisel ve ergonomik

Apollo renkli, dokunmatik ve fiziksel kontrollerden oluşan, esnek ve sezgisel bir denetim arayüzüne sahip. İşlevleri atanabilen arayüzü operatörler çeşitli çalışma düzenlerini yansıtacak şekilde yeniden yapılandırabiliyorlar. 

Güçlü ağ bağlantısı

Apollo’nun omurgası olan Hydra2, denetim arayüzünü 8192² yönlendiriciye ve gerekirse daha karmaşık ağlara bağlıyor. Uyarlamalı ve akıllı Hydra2, ağdaki değişiklikleri otomatik olarak algılıyor ve tüm istemcileri buna göre güncelliyor. Hydra2’nin “tak-çalıştır” kolaylığındaki yapısı sayesinde ağlar yayın tesisinin kendine özgü gereksinimlerini karşılayacak biçimde tasarlanabiliyor ve geleceğe dönük esneklik sağlanıyor. 

Karşılıklı çalışma uyumluluğu

Hydra2 sadece bir sinyal taşıma sisteminden ötesini sunuyor; birçok değişkenin tüm ağ çapında denetlenmesini sağlayan güçlü bir yönetim aracı. H2O gibi görsel arayüzler ve Hydra bağlantı panelleri, denetim odası ve stüdyo kaynak yönetimi için ek araçlar sağlayarak, uzaktaki ağ yöneticilerinin denetim odalarını yayına katmalarına ve kullanabilecekleri kaynakları yönetmelerine imkân veriyor. 

AoIP ara bağlantıları klasik aktarımlardan daha esnek ve şık yer değiştirmeler sağlıyor. AoIP bağlantıları para tasarrufu sağlıyor, verimliliği yükseltiyor, ek güvenlik sunuyor ve uzaktan çalışmayı teşvik ediyor. Hepsinden önemlisi, seçim özgürlüğü sunuyor. 

Patentli olmayan AoIP çözümleri genellikle Hydra2’nin düşük gecikme, determinizm, kapasite ve zengin özellikli yayın ses ağı özelliklerini sunamasa da, bir yayın tesisinde üçüncü tarafların donanımlarına daha geniş bağlantı için Hydra2’yi mükemmel tamamlayan bir teknoloji oluşturuyorlar.  

Güçlü sinyal işleme

Bluefin2 en büyük 5.1 projeleri için Apollo’ya tam 1020 giriş kanalı işleme yolu sağlayarak modern yayın konsolları arasında dev bir DSP kapasitesi sunuyor. Tüm bu kapasite her zaman ve diğer kanallar üzerindeki sinyal işleme yükünden bağımsız olarak kullanılabiliyor. Diğer bir deyişle kanal kaynakları konsol üzerinde bir bütün olarak paylaştırılmıyor; her bir kanal üzerinde ve her zaman kullanıma hazır, özel kaynaklar olarak mevcutlar. 

Calrec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan A+SF’yi arayabilirsiniz.