Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > DVB-T2 Dijital Karasal Yayıncılıkta Telsiz Mikrofonların Geleceği Semineri İstanbul’da Yapıldı
DVB-T2 Dijital Karasal Yayıncılıkta Telsiz Mikrofonların Geleceği Semineri İstanbul’da Yapıldı
25.03.2020 11:46

Metan’ın organize ettiği, Sinan Buğdaycı ve Sinan Avşar’ın anlatımlarıyla “DVB-T2 Dijital Karasal Yayıncılıkta Telsiz Mikrofonların Geleceği” etkinliği 2 Mart tarihinde G-Mall Toy İstanbul Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Profesyonel ses sektöründen yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte önümüzdeki dönemde yayına başlayacak olan karasal sayısal TV yayınları (DVB-T2)  ve LTE frekansları ( 5G/4G )  sebebi ile daralmış olan UHF-L bandının son durumunun telsiz mikrofon kullanıcıları (PSME) açısından nasıl kısıtlamalar getirdiği ve bu kısıtlamaların ne şekilde çözümlenebileceği bilgileri paylaşıldı.

Katılımcılara, telsiz mikrofon kullanımında önemli yer tutan ve daralan UHF-L bandı sebebi ile önemi daha da artan frekans planlaması ve sistem kurulumunda dikkat edilecek teknik konular hakkında ayrıntılı ve uygulamalı bilgiler verildi. Çeşitli anten kurulumları, kablo kullanım örnekleri anlatıldı ve katılımcılardan gelen sorulara cevapların verildiği soru-cevap bölümüyle etkinlik sona erdi.

Etkinliğe katılanların ortak görüşü sektörün sorunlarını irdeleyen ve çözüm bulmaya çalışan bu tür eğitici programların devam etmesi yönündeydi. 

Etkinlik içeriği hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.