Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Hyperdeck Extreme 8K HDR’yi Tanıttı
Blackmagic Design Yeni Hyperdeck Extreme 8K HDR’yi Tanıttı
15.06.2019 13:46

Blackmagic Design, gelişmiş H.265 8K kaydı dokunmatik ekran arayüz ve geleneksel yayın deck kontrolleri ile birleştiren, yenilikçi bir yayın deck’i olan yeni HyperDeck Extreme 8K HDR’yi duyurdu. 

Yeni HyperDeck Extreme 8K HDR, HyperDeck’in güvenirliğiyle birleşen; daha küçük H.265 dosyaları, isteğe bağlı dahili önbellek, 3D LUT’lar, yerel 8K çözünürlük ve HDR desteği gibi yenilikçi güncellemeleri içermektedir. H.265’te yerel 8K kayıt yapabilme imkanıyla, dosyaları saklamak için maliyet azalır ve kullanıcılar inanılmaz kalitede görüntülere sahip olurlar. Büyük dokunmatik ekranı, yaptıkları kaydın mükemmel bir görüntüsünü ve tüm HyperDeck fonksiyonları üzerinde kontrol sağlar. Geleneksel bir yayın deck ünitesine dönüştürmek için, bir HyperDeck Extreme Control cihazını kullanıcılar daha sonra ilave edebilirler. Bu; yeni nesil yayın, canlı prodüksiyon ve dijital reklam sistemleri için HyperDeck Extreme’nin mükemmel bir çözüm olduğunu gösterir.

HyperDeck Extreme’de, deck kontrolleriyle yenilikçi bir dokunmatik ekran kullanıcı arayüzünün yanı sıra, kayıtları görüntülemeleri için büyük bir ekran vardır. Geleneksel yayın deck kontrollerine ve kullanımı son derece konforlu olan büyük bir oynatım düğmesine sahip olmak için, sonra bir adet HyperDeck Extreme Control ekleyin. 

İnanılmaz derecede çok yönlü olması nedeniyle, HyperDeck Extreme bir ana kayıt cihazı, klip oynatıcı olarak ve ISO kameralarını kaydetmek için canlı yapımlarda harikadır. Artık desteklenmeyen programların en yeni internet yayın hizmetlerinde kullanılması veya kurgulamada kullanımı için, analog girişleri kullanıcıların eski video bantlarından kayıt yapmalarına olanak sağlar. Hızlı medya yüklemeleri için 10G Ethernet özelliği olduğundan ve basit bir uzaktan kontrol protokolü içerdiği için, HyperDeck Extreme ile dijital reklam sistemlerini 8K’da çalıştırmak kolaydır. 

HyperDeck Extreme Control, kullanıcıların; eski yayın deck ünitelerine bağlanmalarını, bir giriş ve bir çıkış noktası belirlemelerini ve ardından kurgulamalarını mümkün kılar. Eski deck ünitelerinin her birine HyperDeck Extreme 8K’yı ve HyperDeck Extreme Control’ü ekleyin ve sadece bir operatörle, sürekli yüklemeyi devam ettirmelerini sağlayın. Video bantlarını SD’den HD’ye tek bir adımda dönüştürmek için Teranex Express’i kullanarak, formatlar arası kurgulama yapmak bile mümkündür. Kullanıcılar; Dijital Betacam, 1 inç C formatı ve Betacam SP dahil olmak üzere, çok çeşitli deck cihazını kontrol edebilirler.

En yeni Quad Link 12G-SDI dahil edildiğinden, inanılmaz derecede kalite için tam çözünürlüklü 8K’da kaydetmek ve oynatmak mümkündür. SDI bağlantıları çoklu hız özelliğine sahiptir, bu nedenle başka 8K ürünlerle uyumluluk sağlamak için kullanıcılar Quad Link 12G-SDI’yı kullanabilir veya Single Link SDI bağlantısını kullanarak SD, HD ya da Ultra HD’ye geçebilirler. Normal CFast kartlarının yüksek çözünürlüklü 8K kayıt yapmasını sağlamak üzere, HyperDeck Extreme, 8K kayıt ve oynatım için modern H.265 dosyalarını kullanır. Bu; HyperDeck Extreme 8K’nın, en son 8K televizyonlara ve projektörlere bağlamak için mükemmel olduğunu gösterir.

Yenilikçi dokunmatik LCD kullanıcı arayüzü, inanılmaz kontrol sağlar. Ekran üstünde; oynatma, durdurma ve kaydı başlatma için özel butonların yanı sıra, kayıtları arasında kullanıcıların gezinmeleri için bir mini timeline de bulunur. 

HyperDeck Extreme 8K; SD, HD, Ultra HD ve 8K SDI cihazlar için çoklu hız Quad Link 12G-SDI gibi, geniş çeşitlilikte video ve ses bağlantıları içerir. 12G-SDI çıkışları, RGBA 4:4:4:4 dosyalarını oynatırken fill ve key’i destekler. Tüketici televizyonları ve video projektörleri için HDMI dahil edilmiştir. Arşivleme çalışmaları için HyperDeck; dengeli analog, HiFi ses ve zaman kodu bağlantıları içerir. İzleme işlemi için, katmanlar içeren alt formata dönüştürülmüş monitör SDI çıkışı bile mevcuttur. FTP protokollerini kullanarak hızlı yükleme işlemi için, en son 10G Ethernet dahildir.

En son HDR standartları için destek ve geniş bir renk aralığı içeren son derece parlak bir ekran ile, kullanıcılar en son HDR iş akışlarına hazır olacak. HDR formatlarda çalışırken, dahili skoplar bile HDR skoplar olarak değişir. Dosyalar doğru HDR bilgileriyle etiketlenir ve ardından, SDI ve HDMI girişleri HDR video standartlarını otomatik olarak tespit edecektir. 

8K, Ultra HD’den 4 kat daha fazla piksele sahiptir. Bu nedenle, HyperDeck Extreme 8K, maliyeti düşürmek ve 8K dosyalarla çalışmayı kolaylaştırmak üzere, 8K kayıt için H.265 dosyalarını kullanır. H.265 dosyaları son derece küçüktür ve 60:1 ile 285:1 sıkıştırma oranları arasında çeşitlilik göstermeleri sebebiyle, çok daha küçük dosya boyutlarına sahiptirler. 

HyperDeck Extreme 8K HDR, modern yayıncılar için profesyonel ses özellikleri veya daha eski yayın deck ünitelerinden arşivleme imkanı sunar. SDI formatlarında çalışırken, kullanıcılar; 2, 4, 8 veya 16 adet ses kanalını gerçek zamanlı olarak kaydedebilirler. Kullanıcıların eski programlardan görüntü yakalamaları için, Betacam SP deck ünitelerinden 4 kanalın hepsini kaydetmeye olanak veren, 4 adet XLR analog ses girişi mevcuttur. 

Çok sayıda farklı dillerde tam destek sağladığından, üniteyi kullanmak için kullanıcıların başka bir dil öğrenmesine gerek yoktur. İngilizce, Çince, Japonca, Korece, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Portekizce ve Türkçe için destek eklenmiştir.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.