Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Rus Yapım Şirketi Solaris FileCatalyst Direct Kullanıyor
Rus Yapım Şirketi Solaris FileCatalyst Direct Kullanıyor
18.01.2020 16:45

Rus yapım şirketi Solaris Promo Production, denetimli ve çok hızlı dosya aktarımları konusunda uzman FileCatalyst firmasının çözümleriyle uzaktan yapım iş akışını kolaylaştırıyor ve zenginleştiriyor. 

Solaris Promo Production Rus realite televizyon programı Dom 2 ile biliniyor. Gösteride yarışmacıların ana hedefi bir ev inşa ederken aynı zamanda bu süreçte bir partner bulmaya çalışmak. Ardından çiftler evin kendisi için rekabet ediyorlar. Solaris Promo Production ünlü sinema ve televizyon yapımcılarıyla, küresel ölçekte en üst düzey şeflerle, projenin kurulumunda hem Ruslar hem yabancılarla çalışıyor. 

Dom 2 başlangıçta Moskova bölgesi içerisinde çekiliyordu, ama programın popülaritesi artınca Doğu Afrika’daki küçük ve uzak ülke Şeyseller’e taşındı. Bu bir zamanlama ve verimlilik sorunu yarattı. Yapımın başarılı olabilmesi için hızlı bir dosya aktarım çözümünün artık bir gereklilik olduğu açıkça ortaya çıktı. FileCatalyst’in değerli bir çözüm ortağı MM Communications, Solaris Promo Production ile FileCatalyst ürünlerini birbirine bağladı.

Solaris Promo Production şu anda FileCatalyst Direct Version 3.7 ve istemci uygulaması FileCatalyst Express ile çalışıyor. Solaris Promo Production FileCatalyst Direct çalıştıran, paylaşımlı kurgu belleği eklenmiş bir FreeBSD sunucu içeren bir Moskova yapımını satın aldı. NLE iş istasyonları görüntü kurgusu için bu sunucuya bağlanıyor. Uzak noktada kaynak dosyaları hazırlandıktan sonra, bunlar standart istemci uygulaması FileCatalyst Express kullanılarak manuel olarak sunucuya aktarılıyor. İki pencereli bir masaüstü aktarım aracı olan FileCatalyst Express, Solaris Promo Production’ın yayın sırasında önceden planlanmamış aktarımları kolayca hızlandırmasına imkan veriyor. 

Kurulumdan hemen sonra Solaris Promo Production Dom 2 için prodüksiyon dosyalarının çok hızlı geldiklerini fark etti. Dosyalar kolayca aktarılabiliyordu ve FileCatalyst’in garantili medya dosyası ulaştırması sayesinde Solaris Promo Production bu çözümde güvende hissediyordu.

Solaris Promo Production IT Bölümü Başkanı Aleksey Maksimishin açıklama yaptı: “Yapımımız hep hareketli geçiyor; realite programı hazırlıyoruz ve yeni malzemeleri zamanında toplamamız gerekiyor. Yapım iş akışımızın bütünleşik bir parçası olan FileCatalyst, günlük işlerimiz için bize güvenilir bir çözüm sağladı.

FileCatalyst Pazarlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Alan Atkinson ekledi: “FileCatalyst Solaris Promo Production’ın FileCatalyst Direct ile dosya aktarım hızları bakımından elde ettiği sonuçları görmekten mutluluk duyuyor. Solaris Promo Production büyüdükçe gelecekte birlikte çalışmak ve hızlı dosya aktarım çözümleri sağlamaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz.

FileCatalyst ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39  numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.