Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cutting Academy Canlı İnternet Yayın Dizisi Blackmagıc Design Ürünleri ile Yayınlanıyor
Cutting Academy Canlı İnternet Yayın Dizisi Blackmagıc Design Ürünleri ile Yayınlanıyor
25.07.2020 10:40

Blackmagic Design, profesyonel bıçak imalatçısı WÜSTHOF’un, Covid-19 kısıtlamaları süresince dünyanın her yerindeki hayranlarına ulaşmak için; URSA Mini Pro G2, Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K ve ATEM Television Studio Pro HD’ye dayanarak özel bir canlı internet yayın dizisini oluşturduğunu duyurdu.

Yapım ajansı HerzbergMedia tarafından baştan sona tamamlanan on üç bölümlük Cutting Academy dizisi, izleyicilerin mutfakta bıçak becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Her bölüm, canlı olarak pratik uygulamaları gösteren ünlü aşçı René Steinbach’ın yanı sıra, profesyonel mutfak bıçaklarının bakımı ve bilenmesi konusunda yol gösteren, Wüsthof ailesinden Viola Wüsthof’u konuk ediyordu. İçerik, Facebook Live ve markanın YouTube kanalı üzerinden sunuldu ve izleyicilerin yorum yapması ve soru sorması teşvik edildi.

Karantina, online içerik yayını yapan markaların sayısında büyük bir artışa neden oldu. Çok sayıda yemek programı vardı ama pratik doğrama becerilerini konu yapan kimseyi görmemiştik. 200 yıllık tecrübesiyle, uzmanlığını paylaşması için WÜSTHOF’un çok uygun olduğunu biliyorduk,” diyerek HerzbergMedia sahibi Jens Harald Herzberg açıklıyor. “Dizinin temelini biz geliştirdik ve ardından, yapımı başlatmak üzere Wüsthof ailesi ile birlikte çalıştık.

Almanya, Köln’deki bir stüdyodan çalışan yapım ekibi, iki temel sorunla karşılaştı: az sayıdaki ekiple yüksek kalite içerik temini ve çekimler boyunca sosyal izolasyon şartlarına uyulmasını sağlama. “Sunucu, yapımcı ve internet yayın operatörü olarak ben de dahil, sadece dördümüz olduğundan, iş akışını düzene koymamız ve ana kamera pozisyonları için ATEM switcher üzerinden uzaktan kontrole güvenmemiz gerektiği anında açıktı,” diye açıklayan Jens sözlerine şöyle devam etti: “Gereken tüm önemli detay çekimlerini sağlamak üzere, dördü sabit konumda, beşinci de elde tutulan kameramız vardı. Bu da yapım kalitesini daha da yükseltmeye yardımcı oldu.

Tüm kurumsal işlerimiz için bir süre önce Blackmagic Design kameralara geçtik ve reklamlarımız ile tanıtım filmlerimiz için mükemmel kalitede içerik sunarak, en çok kullandığımız ürün haline geldiler. Kısıtlamalar süresince ne kadar çok içerik yapıldığının farkındaydık bu yüzden, hayli profesyonel bir sonuç almamız için gereken görüntü kalitesini, teçhizatımızın temin edeceğinden emin olmamız şarttı.

Bugüne kadar, WÜSTHOF’un sosyal medya kanalları genelinde diziyi 600 binden fazla kişi izledi. Bu da ekibin ilk tahminlerinin çok üstünde bir rakamdı. “Canlı internet yayın konsepti üzerinde uzun bir süredir görüşüyorduk, ama maliyetler ve gereken kaynaklar bakımından her zaman tedbirliydik,” diyen Jens Harald sözlerini şöyle bitirdi: “WÜSTHOF Cutting Academy’e gösterilen ilgi ve heyecan, bu tür anlayışlı ve ayrıntılı içeriğe bir talebin olduğunu gösterdi ve Blackmagic Design iş akışı, müşteri tabanımızda daha fazla program formatı geliştirebilmemiz için güvenilir ve etkili bir temel olduğunu kanıtladı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.