Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Shure MV7 Podcast Mikrofonu ile Kolay Kayıt ve Akış
Shure MV7 Podcast Mikrofonu ile Kolay Kayıt ve Akış
26.03.2021 17:52

Podcast yayıncıları, oyun meraklıları ve vokalistler için profesyonel düzeyde ses yapımı çok önemli. Evde, stüdyoda ve her yerde ses akış yayını ve kaydına yönelik artan taleplere yanıt verebilmek için, Shure ilk hibrid XLR/USB mikrofonu olan MV7 podcast mikrofonunu sunuyor. Hem başlangıç seviyesinde hem de deneyimli yaratıcılara uygun MV7’nin sezgisel tasarımı, onun kullanımını, kurulum ayarlarını ve denetimini son derece kolay bir hale getiriyor.

Şirketin kayıt, canlı ses akışı ve podcast sektörlerinde efsane haline gelen ikonik SM7B vokal mikrofonunu geliştiren mühendislik becerisinden yararlanılarak tasarlanan MV7 dinamik mikrofon, zarif ve küçük tasarımında çok yönlülük, tam denetim, esnek bağlantı seçenekleri ve yüksek kaliteli ses sağlıyor. 

Shure Küresel Ürün Yönetimi Müdür Yardımcısı Soren Pedersen şunları söyledi: “Bu yıl özellikle birçokları evden yayın yaptığı için canlı internet akışını ve podcast yayınını destekleyen araçlara ve aksesuarlara olan talepte artışa şahit olduk. Uygulama ne olursa olsun yaratıcılar net ve anlaşılabilir sesin önemini anlıyorlar. MV7 mikrofonu kullanıcının sesine lazer ışın gibi odaklanacak yapıda tasarladık, böylece yayıncıların kayıt yaptıkları odanın tipi nasıl olursa olsun, dinleyiciler içeriğe odaklanıp her zaman net ve zengin röprodüksiyonlar alıyorlar.”

Her kutuda bir sanal ses mühendisi 

Shure Voice Isolation Technology podcast yayınlarının ve canlı ses akışlarının seviyesini yükseltmeye yardımcı olmak için kullanıcının sesini yükseltiyor. Ortam ne olursa olsun mikrofonun ses alım paterni sadece vokallere odaklanarak, her zaman kesintisiz sesle kayıtları her zaman öne çıkarıyor.

Bir kullanıcının ses düzeyi ve mikrona göre konumu sürekli değişir. Auto Level Mode kazançları gerçek zamanda mükemmel ayarlıyor, böylece çıkış düzeyleri sabit kalıyor. Bu sayede yaratıcılar mikrofon tekniğine değil içeriğe odaklanabiliyorlar, sonuç olarak kayıt sonrası kurguya daha az zaman, yaratıcılığa daha fazla zaman harcayabiliyorlar. Auto Level Mode bir sanal ses sistemi olarak da davranarak, yayın sırasında ses düzeylerini ayarlıyor, dinleyicilere daha tutarlı bir dinleme deneyimi yaşatıyor.

Kurulum ayarların süresini kısaltan kolay kişiselleştirme

Bütünleşik bir dokunmatik panel hızlı, kolay ayarlar için denetimi optimize ediyor. Kullanıcı dokunmatik panele birkaç dokunuşla kazancı, kulaklık ses şiddetini, monitör miksini ve ses kesip açmayı ayarlayabiliyor, kişiselleştirilen ayarları kilitleyebiliyor.

Masaüstü için yeni Shure MOTIV App uygulamasıyla tamamlanan MV7, çeşitli ön ayar modlarının rahatlığıyla ses işlevlerinin denetlenmesini sağlıyor. Kullanıcılar derin bir “radyo” sesi, veya canlı ve temiz bir ses isteyip istemediklerine bağlı olarak tonlarını (Dark, Natural, veya Bright) seçebiliyorlar. 

Bu ayarlar Auto Level Mode’da var ve MOTIV uygulamasında tek bir tıklamayla seçilebiliyor. Benzer şekilde, kullanıcılar kendi konumlarına bağlı olarak MV7’den mikrofon mesafesini seçebiliyorlar. Mikrofona yakın olmak ve dinleyicilerle kişisel bir bağ kurmak isteyen podcast ve internet akış yayıncıları için Near modu ideal. Biraz daha nefes alacak mesafeye gereksinim duyanlar için far modu 45 santimetreye kadar sabit ses sunuyor. MV7, popüler VoIP çözümü TeamSpeak tarafından da sertifikalandırıldı. 

Uyumluluk

Neredeyse her türlü aygıt ve donanımla uyumlu MV7, ister bir ev stüdyosunda içerik yaratırken, ister yolculukta kayıt yaparken, mevcut teknolojilerin içerisine kolayca bütünleştirilebiliyor. Mikrofon arabirimlerle, mikserlerle ve profesyonel ses donanımlarıyla kullanım için profesyonel bir XLR çıkışı sunuyor. Mac ve PC için bir USB-A ve USB-C çıkışını da destekliyor. Mobil veya hareket halinde kayıt yapmak gerektiğinde, MV7 belli Android aygıtlarla çalışıyor. iPhone ve iPad’lerle kullanım için ayrıca satılan bir Lightning kablo alınabiliyor. MV7 siyah veya gümüş grisi renklerinde mevcut. 

Shure ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.