Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > WorkCast, Sony Virtual Production ile Web Seminerine Yeni Bir Soluk Getiriyor
WorkCast, Sony Virtual Production ile Web Seminerine Yeni Bir Soluk Getiriyor
01.05.2021 19:33

Önde gelen online etkinlik uzmanı Work-Cast, Sony’nin Virtual Production yazılımını kullanarak sahada daha az donanım ve ekip gereksinimiyle Covid açısından güvenli bir müşteri etkinliği sunuyor.

Zorluk

Web yayını uzmanının, sahada minimum ekip varlığıyla Covid açısından güvenli online etkinlik prodüksiyonları yapmasını sağlayacak bir platforma ihtiyacı vardı

Sahada daha az kaynakla yüksek prodüksiyon kalitesini ve müşteriye yönelik yüksek hizmet seviyelerini koruma gereksinimi

Çözüm

Virtual Production yazılımı kullanılarak sunulan müşteri etkinlikleri için web semineri

Sunucuların çekimleri üç adet Sony PXW-Z280 el tipi 4K video kamera kullanılarak yapıldı

Sonuç

Müşterinin genel merkezine 450 km mesafede bulunan Durham’daki WorkCast tesisinde prodüksiyonu yapılan başarılı canlı etkinlik

WorkCast, sahada daha az ekip gereksinimiyle mükemmel bir seyirci ilgisi yakaladı

Canlı etkinlik yeniliklerinde öncü

2008 yılında kurulmuş olan öncü online etkinlik platformu WorkCast, birçok lider şirket ve kamu kuruluşu için canlı web seminerleri ve sanal etkinlikler sunuyor. WorkCast bugüne dek 15.000’i aşkın etkinliğin prodüksiyonunu yaparak üç milyondan fazla online katılımcıyla dünyanın dört yanındaki seyircilere yayın yaptı.

WorkCast Web Yayınları ve Özel Etkinlikler Şefi Rob Lyndsell, “Bu yıl getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle canlı etkinlik prodüksiyonu kuşkusuz artık daha zor,” diyor. “Covid koşullarının getirdiği gerçekler, uzaktan daha fazla online etkinlik prodüksiyonu yapma ihtiyacımıza hız verdi.

Prodüksiyon kalitesini korurken ekip gereksinimini azaltmak

Rob, “Normalde etkinlik prodüksiyonu için sahada fiziksel bir görüntü mikseri ve canlı akış kodlayıcısı kullanırdık,” diyor. “Kafamızdaki soru, prodüksiyonun teknik kalitesini koruyarak ve o olmazsa olmaz ‘birliktelik’ hissini kaybetmeden, sahada daha küçük ekiplerle uzaktan etkinlik prodüksiyonlarını nasıl yapabileceğimizdi. Biz, bize daha büyük prodüksiyon esnekliği kazandıracak teknoloji ve sunum yöntemi yeniliklerini her zaman için yakından takip ediyoruz. Sony bize uzaktan prodüksiyon yazılımından bahsettiğinde heyecanla denemek istedik.

Bir müşterinin, ürünlerini tanıtmak üzere canlı bir web semineri düzenlemesi gerektiğinde de beklenen fırsat ortaya çıktı. Kurumsal etkinlikler, müzik performansları ve spor etkinlikleri için ideal seçenek olan Virtual Production, esnek ve son derece uygun maliyetli bir bulut tabanlı uzaktan prodüksiyon iş akışıyla alışıldık donanım tabanlı prodüksiyon kaynaklarının yerini alıyor.

IP üzerinden gerçek zamanlı web semineri prodüksiyonu

Rob, etkinliğin prodüksiyonunu uzaktan, kamera kurulumuna 450 km’yi aşkın mesafede bulunan, WorkCast Durham ofisinden yaptı; iki konum arasında kurulan IP bağlantısı üzerinden, Virtual Production’ın sezgisel arabirimini kullanarak, üç adet Sony PXW-Z280 el tipi kameradan alınan canlı 1080p sinyalleri önceden yapılmış kayıtlar ve altyazılarla miksledi.

Rob, “Müşterimize harika bir online deneyim yaşatmak bizim için gerçekten çok önemliydi,” diye belirtiyor. “Akışı yapılan etkinlik gerçekten çok iyi geçti ve müthiş bir izleyici ilgisiyle karşılaştık. Virtual Production yazılımının performansından çok memnun kaldık; sahadaki ekip varlığınızı küçültmenin şahane bir yolu ve çevre dostu çalışma pratiğine de büyük katkıda bulunuyor. Gün içinde Sony Virtual Production destek ekibine e-posta ile erişebilmek ve canlı akış sırasında ortaya çıkan teknik sorularımıza anında yanıt alabilmek de harikaydı.