Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ross Ultrix Acuity: Parçalarının Toplamından Fazlası
Ross Ultrix Acuity: Parçalarının Toplamından Fazlası
01.05.2021 23:26

Canlı yapım endüstrisi, Ross Video’nun en üst düzey çözümü Acuity resim seçme ve anahtarlama masasını tercih edilen seçenek haline getirdi ve dünya çapında önemli ağlar, yayıncılar ve spor tesisleri Acuity’yi iş akışlarının merkezine yerleştirdiler. Yenilikçi Ultrix ise sade kasasına sığdırdığı harika işlevler ve çok yönlülük sayesinde sektörde hızla bir yıldız sanatçı haline geldi. Yenilikçi düşünme temelinde kurduğu bu iki ödüllü çözümle Ross şimdi de Ultrix Acuity Hyper Converged Production platformunu sunuyor. 

Ultrix Acuity platformu bu iki çözümün güçlü işlevlerini güçlendirerek birleştirerek, parçalarının toplamından gerçekten daha fazlası olan eksiksiz, geleceğe dönük bir çözüm yaratıyor. Ultrix Acuity geleneksel olarak çok sayıda donanım rafını dolduran tüm çözümleri (yönlendirme, ses miks, çoklu görüntüleme, kare senkronlama, ses gömme/ayırma) alıp tek bir 5RU kasa içerisine küçülterek sıkıştırıyor. Bu nedenle, Ultrix Acuity; OB van araçlar ve mobil üniteler gibi boyutun gerçekten önemli olduğu ortamlar için ideal. 2RU kabin rafı montajlı yedek güç de eklenince sonuç olarak, çok sayıda raf, karmaşık kablolama ve denetim sistemi bütünleştirme gerektiren paketlerden daha yüksek performanslı, 7RU boyutlu, eksiksiz bir sistem elde ediliyor. 

Mevcut Ultrix çözümünde olduğu gibi, Ultrix Acuity de Ross’un Software Defined Production (yazılım tabanlı yapım) ilkesine dayandığı için geleceğe uyumluluk asla üzerinde durulacak bir konu olmuyor. Ross Software Defined Production Engine (SDPE) kolay ve görece daha az pahalı yazılım lisanslarıyla geliştirilebilen temel donanımı sunarak, pahalı yükseltmelere olan gereksinimi ortadan kaldırıyor. Bu nedenle Ultrix Acuity’nin SDPE omurgası gelecekteki yaratıcı veya teknik gereksinimleri karşılama konusundaki belirsizlikleri azaltıyor. 

Ultrix Acuity’nin esnek mimarisi sayesinde format ve bağlantı zorlukları ortadan kayboluyor. Basit bir yazılım lisansıyla HD çözünürlükten UHD’ye geçilebiliyor. Aynı kasada SDI ve IP kaynaklar saydam olarak karıştırılabiliyor. Gelişmiş sistemler arası bağlantı hatları yönetim araçları kullanılarak sistem daha büyük bir dağıtık yönlendirme yapısının içerisine bütünleştirilebiliyor. Kısaca gereksinimler değiştikçe Ultrix Acuity çözümünün benzersiz esnekliği buna kolayca ayak uydurabiliyor. Ultrix Acuity ayrıca pahalı enerji, soğutma, bakım ve destek maliyetlerini önemli oranda azaltarak, yatırımdan mükemmel geri dönüş getiriyor. Ultrix Acuity daha büyük bir dağıtık yönlendirme ortamının bir tek düğümü haline gelip, I/O ve daha fazla yapım masası eklemenin maliyet yükselmelerini azaltabiliyor da. 

Ross Yapım Masaları Başkan Yardımcısı Niger Spratling, yeni platform hakkında yorum yaparken iş akışı verimliliği konusunda önemli bir güncel konuyu vurguladı: “Müşterilerimiz verimlilikleri yükseltmek, maliyetleri azaltmak, yeni sinyal taşıma ve yönetme tekniklerini benimsemek üzerinde odaklanıyorlar. Gereken tüm yapım çözümlerini bir araya getirerek, bu gereksinime bir yanıt veriyoruz ve 2021 ile sonrasında çalışacak cazip bir yeni platform sunuyoruz.

Ross ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.