Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sonofans, Profesyonel Spor Yayınlarında Stadyum Kalabalığı Sesleri Yaratmak İçin DPA Mikrofonları Kullanıyor
Sonofans, Profesyonel Spor Yayınlarında Stadyum Kalabalığı Sesleri Yaratmak İçin DPA Mikrofonları Kullanıyor
28.04.2021 23:35

Geçtiğimiz yıl birçok şey gibi spor yayınları da normal düzenlerinde önemli kesintiler yaşadılar. İptal edilen veya ertelenen sezonlardan tesislerdeki izleyicisiz karşılaşmalara kadar dünya çapında spor etkinlikleri farklı çalışmak zorunda kaldılar. Yayınları zenginleştirmek için ortam sesleri olmayınca televizyon ağları evlerindeki izleyicilerin deneyimlerini zenginleştirmek için alternatif yollar bulmak zorunda kaldılar. Bu gereksinime bir yanıt olarak Fred Vogler, sarmalayan (immersive) spor kitlesi performans sistemi Sonofans’ı piyasaya sürdü. Ses kütüphanesi DPA Microphones’un 4091 tümyönlü kapasitif mikrofonu, 4560 stereofonik mikrofonu ve MMA-A dijital ses arabirimi ile yakalanan kayıtlar kullanılarak yaratıldı.  

Boş stadyumlar veya sınırlı katılımcı kısıtlamalar için performans tabanlı bir zenginleştirme aracı olarak tasarlanan Sonofans, son 15 yıldır araştırılıp incelenen izleyici tepkileri kütüphanesiyle canlı, dinamik kitlesel tepkiler sağlıyor. Bunlar arasındaki seslerin kaydedildiği okul futbol maçlarında DPA 4091 küçük diyaframlı tümyönlü kapasitif mikrofonla Rycote mikrofon süngerleri ve Vogler’in kurduğu yerden 4.5 metre yükseklikte mikrofon sehpaları kullanıldı.

Vogler açıkladı: “2006 yılında USC Football oyuncuları için oyuncu mücadelesi ve pratik saha gürültüleri sağlarken Los Angeles Memorial Coliseum’da normal maçlar sırasında sesleri topladım. O zamanki koç Pete Carroll yaptığım işi öyle beğendi ki, o yıl oynadıkları tüm maçlarda bana sahaya erişim hakkı verdi. Buna Pac12 ve Rose Bowl’daki diğer stadyumlar da dahildi. Bu maçların hepsinde tüm kalabalık gürültülerini stadyumlara yerleştirdiğim dört adet DPA 4091 mikrofonla kaydettim.

Vogler deneyimin kendisinin çok önemli olduğunu söylese de, bu dosyaların gelecekte vazgeçilmez olabileceğini asla bilemezdi. Geçtiğimiz yıl boyunca Vogler profesyonel ve okul beysbol, futbol, boks, basketbol ve bowling maçlarına kalabalık etkisi sağlamak için USC maçlarından edindiği sesleri kullandı.

DPA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan ASF’yi arayabilirsiniz.