Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Shotoku Orbit Klasik Robotik Hareketlerin Etrafına Daireler Çiziyor
Shotoku Orbit Klasik Robotik Hareketlerin Etrafına Daireler Çiziyor
28.04.2021 23:41

Manuel ve robotik kamera destekleri ve takipli sanal gerçeklik çekimleri alanında öncü firmalardan Shotoku, tamamen robotik XY pedestal SmartPed için Orbit adlı yeni işlevi sunuyor. Canlı yayın ortamlarının yaratıcı ve ticari taleplerine yönelik uygun maliyetli ve yüksek performanslı SmartPed, artık dairesel setlerin çevresinde saat yönünde ve saatin tersi yönde hareketlerle dolaşabiliyor. 

Operatörler geleneksel olarak Shotoku pedestallarını X ekseni joystick’i kullanarak düz bir çizgi üzerinde sola ve sağa hareket ettirdikleri Shotoku TR-XT Control Panel üzerinde yeni akıllı Orbit işlevi seçildiğinde, pedestal bu X eksenini hemen bir yörünge merkez noktasının (genellikle setin merkezi) çevresinde dönem kusursuz bir yaya dönüştürüyor. Kameraman pedestal tabanını elle bir yay şeklinde ilerletmekle uğraşmadan, kadrajlama üzerinde odaklanarak SmartPed’i saat yönünde ve saatin tersi yönde pürüzsüz olarak hareket ettirebiliyor. Orbit, ilk defa 15 yıl önce çıkan ve tüm Shotoku sistemlerinde standart bir işlev olan SmartPed’in Sequence modunu tamamlıyor. Sequence sayesinde kameramanlar bir dizi anahtar çerçeve üzerinde kesintisiz hareket ederek karmaşık kavisli hareketleri gerçekleştirebiliyorlar. 

Shotoku Genel Müdürü James Eddershaw şunları söyledi: “SmartPed için gelişmiş yeni Orbit işlevimiz şirketin yapım dünyasına kendini güçlü bir şekilde adamaya devam ettiğini gösteriyor. Birçok Shotoku özelliği gibi Orbit de sayısız koşulda inanılmaz değerli ve canlı stüdyo yapımın baskısı altında kullanımı kolay. Orbit ile Sequence işlevlerinin TR-XT kontrol sistemimizin ek maliyet getirmeden, standart özellikleri olduğunu açıklamaktan mutluyuz.

Üç tekerlekli, direksiyonu pürüzsüzce hareket eden SmartPed, benzersiz performans ve güvenilirlik düzeyleri için çoklu bölge çarpışma önleme ve tespit sistemleri ve kusursuz tasarımlı elektromekanik direksiyon/sürüş sistemi içeriyor. SmartPed yerel ile uzaktan çalışma arasında anında geçiş yapabildiği için, pedestalın her türlü uygulamada çok yönlü kullanımı kolay. Dahili bir navigasyon sistemi sayesinde, önceden oluşturulmuş çekimler kolayca saklanabiliyor ve gerektiğinde Canlı yayında pürüzsüz hareketlerle kullanılabiliyor. Yoğun, yüksek profilli canlı televizyon yapımlarında günlük kullanım niyetiyle tasarlanan SmartPed, en başından güvenilirlik ve kullanım kolaylığı gözetilerek geliştirildi. 

Shotoku ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.