Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Tilta Mirage Matte Box
Tilta Mirage Matte Box
18.10.2021 10:26

Mirage en son görüntü yaratıcılar kuşağına yönelik geliştirilmiş yeni bir mat veya filtre kutusu sistemi. Modern ve verimli görüntü yapımları için hafif yapı, çok işlevli modüler tasarım ve uygun maliyetli çözüm sunuyor.

Tüm görüntü yaratıcılarını desteklemek için arkasındaki yeni standart 95mm kelepçe, ARRI Ultra Prime, Leica Summicron-C gibi klasik sinema lenslerinin üzerine doğrudan takılabiliyor ya da DSLR ve aynasız lensler gibi daha uygun maliyetli lenslere uyarlanabiliyor. 

Klasik bir 4x5.65 filtrenin sadece dörtte biri ağırlıktaki yeni dairesel filtre tasarımı, hafifliği ve küçüklüğü nedeniyle daha uygun maliyetli. 

Film endüstrisinden esinlenilen kartuş filtre tasarımı, filtre sistemi üzerindeki klasik vidanın yerine geçerek tek bir bastırmayla hemen takılabiliyor.

Sistem yıldız desenleri, çok renkli ışınları, anaformik parlamaları, siyah ve beyaz profesyonel sisleri gibi özel efekt dairesel filtreleri ve modern görüntü yapımcılığı için yaratıcı vizyonunuzun her yönünü açığa çıkarabilen diğer lens efektlerini destekliyor. 

En iyi optik üreticileriyle işbirliği içerisinde geliştirilen, yeni tasarlanan Variable ND (VND) modülü, en hafifi sadece 130 gram olmak üzere çok sayıda yapılandırmayı destekliyor. PL + CPL teknolojisini kullanan VND modülü, maksimum yoğunluğunda bile kusursuz renkler üretebiliyor.

Variable ND kademeli olarak ayarlanabildiği için, aydınlatma koşulları beklenmedik biçimde değiştiğinde tutarlı ve sabit pozlamayı korumaya olanak veriyor.

Modül bir X-Pattern Cross Shadow (x desenli çapraz gölgelenme) riskini tamamen ortadan kaldırmak için ND 0.3 ~ ND 2.7 arasında sert duraklara sahip. Altın oranlı tasarım ve iyileştirilmiş renk sunumu temelinde ND işlevini maksimuma çıkarmak için Variable ND filtre elemanları arasında daha geniş eksenlere sahip. Karenin çerçevesinde silikleşmeyi (vignetting) önlemek için geniş lenslerle ND 0.3-2.1; 35 milimetrenin ötesinde odak uzunlukları için ise ND 2.1-2.7 değerleri kullanılıyor.

ND düzeyini ayarlamak için VND modülünün bir mikro motorla uzaktan kablosuz denetlenebilmesi, çekimler sırasında geniş esneklik sağlıyor. Standart kablosuz iletim mesafesi 100 metre olup, havadan çekim için opsiyonel bir kablosuz sinyal yükselteci ile bu mesafe uzatılabiliyor.

VND’nin motoru, VND + Motor Kit ile birlikte verilen yeni Wireless Controller ile ya da Tilta Nucleus Series Wireless Follow Focus System ile denetlenebiliyor.

 Wireless Controller NATO Rail yoluyla monte ediliyor ve Nucleus M & Nano motor ile  Tilta Mirage Wireless Motor’u denetleyebiliyor. 

VND Kit seçilirse yoğunluğu kablosuz ayarlamak için VND modülüne bir Nucleus nano motoru doğrudan sabitlemek amacıyla, verilen Nucleus Nano Motor Mounting Bracket kullanılabiliyor (diğer kitlerde opsiyonel). 

Matte box gövdesinin aerodinamik gövdesindeki bütünleşik vantilatörler rüzgâr direncini azaltabiliyor ve yüksek hızda nesneleri çekerken sabitlemeyi garantiliyorken, yapıştırılan opsiyonel koruyucu ön eleman filtreler için daha fazla güvenlik sağlıyor, çizilmeleri ve yansımaları engelliyor. 

Daha gelişmiş yaratıcı görünümler elde etmek için üst üste konabilen opsiyonel ek filtre tablalarıyla matte box’ın 4 x 5.65 filtre desteği genişletilebiliyor. Yakında daha fazla aksesuar çıkarak sistemin olanakları daha da genişletilecek. 

Tilta Mirage Matte Box yeni kuşak bir çekim deneyimi sunuyor. İster tek bir kameraman, ister profesyonel bir yapım ekibi olsun, modern görüntü yapımcılığı için ideal bir araç.


Ürün Mirage Matte Box
Marka Tilta
Firma Baran Bilişim
Telefon 0212 343 13 68
Web www.baranbilisim.com.tr